Barcelona“ (7/2) su trenksmu sugrįžo į pergalių kelią Eurolygoje. Ketvirtadienį Š. Jasikevičiaus auklėtiniai 93:67 (32:15, 23:16, 26:10, 12:26) nugalėjo Vitorijos „Baskonia“ (3/6) ir taip dar labiau pagilino Duško Ivanovičiaus vadovaujamos komandos krizę.

„Tikrai dirbome visą savaitę, pradėjome savaitgalį nuo rungtynių su Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“ ekipa. Jau ten gerai žaidėme. O dabar treneris nuteikinėjo, kad turime būti susikoncentravę 100 proc. Du pralaimėjimai iš eilės mūsų komandai yra nedovanotina. Tikrai buvome užsivedę nuo pat rungtynių pradžios, atspindėjo tai ir rezultatas, o dabar turime ir tokią pat sportinę formą išlaikyti ir toliau“, – DELFI TV laidai „Šaro Barsa“ sakė įžaidėjas.

Dvikovoje ketvirtadienį R. Jokubaitis per 17 min. surinko 8 taškus (4/5 dvit., 0/1 trit.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 12 efektyvumo balų.

„Gal buvo momentų, kai atsipalaidavome, paskutiniame kėlinyje žaidėme trečiu penketu. Tai normalu. Persvara buvo 40 taškų, išlaikėme virš 30, treneriai patenkinti, nėra prie ko prisikabinti, – pasakojo lietuvis. – Prieš ilgąją pertrauką turėjo apie 25 taškų persvarą, tačiau treneris įėjęs pirmiausiai pasakė, kad negalime atsipalaiduoti.

Ir vėliau jis nenorėjo, kad atsipalaiduotume, net ėmė minutės pertraukėlę, kai buvo 30 taškų skirtumas, norėjo, kad užbaigtume darbą, neduotume varžovams atsikvėpti“.

Jis taip pat pasidžiaugė, kad ne tik susitiko, bet ir turėjo šiek tiek laiko pabendrauti su Vitorijos ekipos lietuviais Roku Jokubaičiu ir Tadu Sedekerskiu: „Gerai su jais sutariu. Aišku, mano stovykloje geresnės nuotaikos, jiems liūdniau. Jų treneris nepatenkintas. Po rungtynių šiek tiek spėjome persimesti keliais žodžiais, bet mačiau, kad jie nėra patys linksmiausi“.

Interviu su R. Jokubaičiu pertraukė iš pradžių automobilio žibintais „mirksėjęs“, o vėliau ir visureigio varikliu pagriaudėjęs B. Daviesas. Buvęs žalgirietis Katalonijos sostinėje vis dar važinėja Lietuvoje įsigyta transporto priemone.

Pats Š. Jasikevičius po dvikovos kalbėjo, kad šįkart tiesiog mėgavosi krepšiniu ir džiaugėsi, kad visi žaidėjai sulaukė savo šanso žengti į aikštę.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. „Barcelona lapkričio 17 dieną namie susigrums su Maskvos CSKA, o po dviejų dienų Vilerbane jau kausis su ASVEL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)