Balkanų milžinai 2019 metų pasaulio čempionate buvo laikomi pagrindiniais favoritais į aukso medalius, tačiau turnyrą Kinijoje baigė penktoje vietoje – ketvirtfinalyje pralaimėjo staigmeną pateikusiems argentiniečiams.

Tai nubraukė serbų viltis įsidėti į kišenę tiesioginį bilietą į Tokijo olimpiadą, tačiau kelionę į Japonijos sostinę jie gali laimėti per olimpinės atrankos turnyrą, kuris birželio 23-28 dienomis vyks Belgrade. Tai vienas iš keturių atrankos turnyrų. Kitame – Kaune – tuo pačiu metu dėl bilieto į aštuntą olimpiadą iš eilės žais ir Lietuvos rinktinė.

„Visuomet sakau, kad Serbijoje krepšinis nėra labai mėgstamas, tačiau mums labai patinka laimėti ir tai didžiausias trūkumas. Kita vertus, tai gerai, nes tai motyvuoja. Ta penktoji vieta pasaulio čempionate yra tai, ką galėjome pasiekti daugiausiai. Ar galėjome įveikti Argentiną? Ji pateko į finalą, žaidė fenomenaliai. Toks argentiniečių žaidimas nebuvo staigmena ir kitoms komandoms“.

Anot jo, planetos pirmenybių sistema tokia, kad vienos rungtynės gali nuspręsti, pateks komanda į kitą etapą, ar ne: „Sakoma, kad pirmosios rungtynės ir ketvirtfinalis yra svarbiausi. Pralaimėjome Argentinai ir štai kur esame. Pralaimėjome ir Ispanijai, galbūt tai buvo lemtingas taškas. Ispanai mus nustebino keisdami gynybos sistemas ir taip sustabdė Bogdaną Bogdanovičių. Jie neleido mums žaisti taip, kai mes norėjome.“

Į olimpinį atrankos turnyrą, kur teks grumtis su Dominikos Respublika, Naująja Zelandija, Italija, Puerto Riku ir Senegalu, serbai žengs su naujuoju treneriu Igoriu Kokoškovu. 2017 metais Slovėnijos rinktinę ant aukščiausio apdovanojimo laiptelio atvedęs serbas 2004 metais Atėnų olimpiadoje ir 2005 metais Europos čempionate buvo Željko Obradovičiaus asistentas.

„Džiaugiuosi, kad prie rinktinės vairo bus Igoris. Jis yra žmogus, galintis įnešti naujų vėjų į nacionalinę ekipą, naują sistemą ir naujų žmonių. Pamatysime. Niekuomet nesakau prieš turnyrą, ar žaisiu. Pirmiausiai koncentruojuosi į artimiausias rungtynes šį sezoną. Olimpinis atrankos turnyras ir olimpiada yra dar toli ir apie tai negalvoju dabar“, – teigė N. Jokičius.

Interviu leidiniui „Glas Amerike“ serbų žvaigždė davė vos kelios dienos prieš rungtynes su Atlantos „Hawks“, kuriose N. Jokičius pasiekė savo rezultatyvumo NBA rekordą – pelnė 47 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)