Naudingiausia finalo ketverto žaidėja pripažinta Breanna Stewart paskutinėse rungtynėse pelnė 12 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

Emma Meesseman surinko 19 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, Brittney Griner – 14 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, o Courtney Vandersloot pridėjo 12 taškų ir tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Absoliučiai visus taškus UGMK atnešė legionierės – iš vietinių žaidėjų tik Jelena Beglova praleido ant parketo 5 min., o Rusijos rinktinės krepšininkės Marija Vadejeva, Jevgenija Beliakova, Viktorija Zavialova bei Marija Papova nepakilo nuo atsarginių suolo trenerio iš Ispanijos Miguelio Mendezo sprendimu.

Pastarojo tautiečių gretose išsiskyrė 29 taškus pelniusi Tiffany Hayes.


UGMK Eurolygą laimėjo trečią kartą paeiliui ir šeštą klubo istorijoje. Pagal titulus Jekaterinburgo ekipa aplenkė „Vicenza“ (Italija) komandą ir pakilo į antrą vietą. Nepajudinama lydere išlieka praėjusiame amžiuje du dešimtmečius žemyne dominavusi Rygos TTT (Latvija), kurios sąskaitoje – 18 trofėjų.

Savo ruožtu, 31-erių UGMK puolėja iš Ispanijos Alba Torrens šeštą kartą tapo Eurolygos čempione ir pasivijo daugiausiai titulų turinčias Dianą Taurasi bei Nataliją Vieru.

Pusfinalyje Rusijos ekipa 88:84 palaužė varžybų šeimininkes Stambulo „Fenerbahče“, o „Avenida“ 72:61 įveikė Šoprono „Basket“ (Vengrija).

Rungtynėse dėl trečios vietos turkės šventė paguodos pergalę 64:58.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)