1999-aisiais su „Žalgiriu“ Eurolygoje triumfavęs Mindaugas Žukauskas tiki, kad Kauno klubas gali pasinaudoti šansu, kuris pasitaiko ne kiekvieną dešimtmetį.

Pirmasis „Žalgirio“ varžovas – čempionų titulą ginantis Stambulo „Fenerbahče“. Nors Turkijos ekipa Eurolygos finalo ketverte žais ketvirtus metus iš eilės, M. Žukauskas tiki, kad „Žalgiris“ gali palaužti šį varžovą turnyro pusfinalyje.

„Viskas realu. Finalo ketvertas yra loterija – kaip baudinių serija futbole. Viskas susideda iš vienerių rungtynių. Būna, kad komandoms pasitaiko blogų dienų, kai viskas sukrenta ir nesiseka. Šansai yra lygūs, kuri komanda geriau pasiruoš psichologiškai, ta ir laimės. Aišku, prireiks ir sėkmės“, – sakė buvęs krepšininkas.

Tiesa, lažybų ekspertai nemano, kad Belgrade „Žalgiris“ nuvers kalnus. „Betsafe“ Š. Jasikevičiaus auklėtinių galimybes nugalėti „Fenerbahče“ vertina 31 procentu. Tikimybė, kad Kauno ekipa triumfuos turnyre – 10 procentų. Geriausiai vertinamos CSKA galimybės – 45 procentai.

„Kauno klubas šį sezoną jau įrodė, kad gali nugalėti bet ką, tačiau patirtimi jie atsilieka nuo tituluotų varžovų, kurie yra etatiniai finalo ketverto dalyviai. Tačiau krepšinyje jau ne kartą matėme, kad sezono pabaigoje gali atsitikti bet kas“, - kalbėjo „Betsafe“ analitikas Mindaugas Grigaitis.

„Fenerbahče“, „Real“ ir CSKA kartu yra laimėjusios net 17 Eurolygos titulų. Šių ekipų treneriai stipriausiame klubiniame Europos turnyre triumfavo 11 kartų. Iš jų labiausiai išsiskiria Željko Obradovičius. Jis į Eurolygos sostą savo treniruojamas komandas atvedė net 9 kartus. Š. Jasikevičius kaip treneris finalo ketverte debiutuos, tačiau kaip žaidėjas į viršų Eurolygos taurę kėlė 4 kartus.

M. Žukauskas tiki, kad Š. Jasikevičiaus būsimi tituluoti varžovai nė kiek negąsdina.

„Dar būdamas žaidėju jis nebijojo nieko – nesvarbu ar NBA krepšininkų, ar trenerių. Nemanau, kad jis pasikeitė tapęs treneriu. Šarūnas yra pasiruošęs įveikti bet kokį geriausią strategą“, – kalbėjo Eurolygos čempionas.

Pasak jo, į Belgradą jau nuvykusiems krepšininkams dabar svarbiausia gerai pavalgyti ir pailsėti. M. Žukauskas įsitikinęs, kad žalgiriečiai nekantriai laukia lemiamų kovų.

„Po ketvirtfinalio jau praėjo gan ilgas laiko tarpas. Kiekvienas sportininkas per rungtynes patiria didžiausias emocijas ir be proto jų laukia“, – tvirtino buvęs krepšininkas.

1999-aisiais „Žalgiriui“ laimėjus Eurolygą į gatves pasipylę žmonės ėmė siautėti. Kaune buvo vartomi policijos automobiliai, daužomos vitrinos, vartomos telefonų budelės, o iš 9-tojo bendrabučio aukšto išlėkė net viryklė. M. Žukauskas tikisi, kad jei šiemet „Žalgiriui“ pasiseks, žmonės švęs atsakingiau.

„Atsimenu, kai laimėjome ir grįžome buvo gyvas žmonių tunelis nuo oro uosto iki Santakos. Manau, kad šiemet būtų kažkas panašaus, tik šviesesnėmis spalvomis, be daužymų. Aišku, šventė būtų visoje Lietuvoje. Jeigu „Žalgiris“ laimės, manau, kita diena turėtų būti nedarbo diena Lietuvoje“, - juokėsi M. Žukauskas.

Į kovą dėl Eurolygos titulo „Žalgiris“ stos penktadienį. Kauniečiai pusfinalyje susitiks su „Fenerbahče“ ekipa. Kitame pusfinalyje jėgas išmėgins Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA ekipos. Eurolygos finalas Belgrade vyks sekmadienį.
Eurolygos pusfinalių tvarkaraštis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)