„Tam tikra prasme formuoju naują kelią, – oficialiai Eurolygos svetainei prisipažino J. Childressas. – Tikriausiai esu pirmas krepšininkas, kuris tokiame karjeros etape nusprendė išmėginti jėgas Europoje. Man pasisekė, kad gavau gerą pasiūlymą, manau, toks mano poelgis atvers akis ir kitiems“.

J. Childressas NBA rungtyniavo ketverius metus ir buvo tvirtas „Atlanta Hawks“ rotacijos krepšininkas. Tačiau vasarą įstrigo krepšininko derybos su klubu dėl naujo kontrakto ir atletiškasis žaidėjas pagrasino susirasiąs komandą Senajame žemyne.

Atlantos klubo vadovai neklausė tokių J. Childresso kalbų ir liko plačiai išsižioję, kai liepos pabaigoje „Olympiakos“ paskelbė sudarę sutartį su krepšininku.

Daugiau nei mėnesį Graikijoje praleidęs J. Childressas sako, kad europietiškas krepšinis yra jam arčiau širdies dėl komandinio žaidimo.

„Čia daugiau dėmesio skiriama komandiniam žaidimui, o toks žaidimo stilius mane labai traukia. Nuo NBA toks žaidimas tikrai skiriasi“, – įsitikęs J. Childressas.

Jis sako dar nepriprantantis prie kai kurių taisyklių – ypač žingsnių traktavimo, tačiau komandos draugai ir treneriai padeda adaptuotis.

Ypatingai šiltai J. Childressas atsiliepia apie „Olympiakos“ strategą Panagiotį Giannakį.

„Jis mane moko įvairiausių dalykų ir padeda visame prisitaikymo procese. Jis bando man parodyti, kaip sėkmingai pritapti ir aš labai tai vertinu“, – pasakojo J. Childressas.

Pirmąsias Eurolygos rungtynes jis su savo naująja komanda žais spalio 23 dieną su Avelino „Air“ komanda.