„Kažkodėl visada rungtynes pradedame silpniau. Treneris greitai paprašė minutės pertraukėlės, paaiškino, ką turime daryti kitaip, ir netrukus varžovus pasivijome. Labai nesijaudinome, nes žinojome, kad, jei žaisime savo žaidimą, varžovus pasivysime“, – sakė komandos puolėjas Stanley Johnsonas.

Abi draugiško turnyro Ispanijoje finale susitikusios rinktinės pasaulio čempionate rungtyniaus A grupėje, o jų keliai susikirs jau pirmą turnyro dieną.

Naudingiausiu turnyro krepšininku pripažintas amerikietis Jahlilas Okaforas į australų krepšį įmetė 19 taškų, S. Johnsonas pelnė 15, o Stephenas Domingo ir Kendrickas Nunnas įmetė po 10 taškų.

Rungtynėse su australais vis dar nežaidė nedidelių sveikatos problemų turintis pagrindinis JAV rinktinės žaidėjas Jabari Parkeris. Treneriai norėjo patausoti treniruočių stovykloje Kolorado Springse didįjį kairės kojos pirštą susižeidusį krepšininką.

Dėl trečios vietos Gran Kanarijoje kovoję Latvijos krepšininkai, po triuškinamo pralaimėjimo amerikiečiams rimčiau pasipriešinti nesugebėjo ir Ispanijai. Šeimininkai laimėjo rungtynes rezultatu 87:54.

Ispanus į priekį vėl vedė šoklusis aukštaūgis Ilumane Diopas, ne tik pelnęs 17 taškų ir sugriebęs 8 atšokusius kamuolius, bet ir atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus. Jose Ignacio Noguesas įmetė 13 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, o Augusti Sansas surinko10 taškų.

Latvių komanda pasaulio čempionate, kuris vyks birželio 29 – liepos 8 dienomis Kauno „Žalgirio“ arenoje, nedalyvaus, o ispanai bus Lietuvos rinktinės varžovai B grupėje.