Derins pareigas

„Nejaučiu alkio vėl stoti prie komandos vairo. Dar nesu tam pasiruošęs“, – lapkričio pabaigoje Lenkijos spaudai prisipažino T. Pačėsas.

Praėjusį vasarį palikęs Gdynės „Asseco Prokom“ klubą, lietuvis netrukus tapo VTB Vieningosios lygos vykdančiuoju direktoriumi.

Tačiau nuo komandos atsarginių suolo persikėlęs į arenų tribūnas, T. Pačėsas ateinančią vasarą vėl grįš į sau įprastą vietą. Antradienį posėdžiavęs LKF vykdomasis komitetas jį patvirtino 20-mečių rinktinės vyriausiuoju treneriu.

„Darbas su rinktine ir su klubu – du skirtingi dalykai. Darbas klube trunka beveik ištisus metus, ir jo aš kol kas nesu pasiilgęs. O dirbti rinktinėje, neskaitant žaidėjų selekcijos, reikia daugiausiai du mėnesius. Tokios pareigos suderinamos su mano darbu VTB Vieningoje lygoje, ir aš nebuvau prieš. Pasikalbėjome su federacijos vadovais, prezidentu ir radome visapusiškai naudingą sprendimą. Treniruoti rinktinę – didelė garbė ir atsakomybė, kurios imsiuosi su malonumu“, – DELFI aiškino T. Pačėsas.

LKF vadovybė antradienį patvirtino ir visą nacionalinės suaugusiųjų rinktinės trenerių štabą. Paklaustas, ar jam buvo pasiūlytos ir Jono Kazlausko asistento pareigos, T. Pačėsas tik nusijuokė.

„To klauskite paties J. Kazlausko“, – atšovė treneris.

Nekalbus T. Pačėsas buvo ir pasiteiravus apie žiniasklaidoje skelbtą informaciją, esą jis priklauso LKF kritikų stovyklai.

„Gandų ir interpretacijų nekomentuoju“, – nukirto naujasis jaunimo rinktinės vairininkas.

Perėmė komandą, jau pajutusią pergalių skonį

Ateinančią liepą T. Pačėso vadovaujamos 20-mečių komandos laukia išvyka į Taline (Estija) vyksiančias Europos pirmenybes. Lietuviai čempionatą pradės A grupėje, kurioje varžysis su Graikija, Serbija, Vokietija ir Gruzija.

Į T. Pačėso rankas patekusioje 1993 metais gimusių krepšininkų ekipoje anksčiau pirmais smuikais grieždavo tokie žaidėjai kaip Tauras Jogėla, Mantas Mockevičius, Simonas Kymantas ar Paulius Semaška.

Pernai ši rinktinė Europos 18-mečių čempionate užėmė penktą vietą, 2010-ais pasaulio 17-mečių čempionate buvo ketvirta, o 2009-ais Kaune surengtose 16-mečių pirmenybėse lietuviai tapo žemyno vicečempionais. Visuose trijuose turnyruose komandą treniravo Darius Dikčius.

„Esu matęs, kaip ši rinktinė žaidė anksčiau. Aišku, dabar žaidėjai jau paaugę, todėl intensyviai stebėsiu jų žaidimą. Galiu garantuoti, kad rinktinės nariai bus atrenkami labai objektyviai ir principingai. Visi, verti dalyvauti komandos stovykloje, sulauks kvietimo.

Kalbant apie mūsų tikslus, jie tokiai šaliai kaip Lietuva visada yra aukščiausi. O konkrečiau ką nors pasakyti dar pernelyg anksti. Reikia žiūrėti, kas vyksta kitose komandose, išanalizuoti jų galimybes. Pasitaiko atvejų, kai kur nors iškyla naujas supertalentas, tarkime, kaip kroatas Dario Šaričius, kuris gali suteikti savo ekipai milžinišką persvarą“, – į laukiančius iššūkius žvelgė T. Pačėsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)