Lietuvos krepšinio federacijos paskelbtam konkursui iš viso buvo pateikta daugiau nei 60 darbų, o į finalinį konkurso etapą buvo atrinkti penki geriausi darbai.

Konkurso laimėtoja tapo Kauno Kolegijos studentė Ieva Rainytė, kuriai atiteko specialios LKF ir NIKE dovanos.

„Prieš pradedant kurti logotipą pirmiausia įvertinau esamus logotipų pavyzdžius. Pradėjau kurti analizę, kokios turėtų būti formos bei spalvos, kokiais būdais ir simboliais perteikti logotipo tematiką. Įkvėpimas atėjo tik pradėjus analizuoti bei pradedant daryti logotipo eskizinius variantus.

Šio logotipo pagrindinė mintis yra tokia, jog pirmame plane atvaizduojami krepšinio kamuolio kontūrai su trispalve Lietuvos vėliava. „Metalinis“ atspindys simbolizuoja tvirtą Lietuvos vaikinų rinktinę. Žaismingai trykštantis vanduo už kontūrų sudaro pilną krepšinio kamuolio vaizdą, kuris perteikia ne tik jaunatviškumą, bet ir simbolizuoja Klaipėdos kraštą.

Labai gaila, kad čempionatas neįvyks, tačiau nesu dėl to nusivylusi. Buvo labai smagi patirtis kurti šį logotipą ir dalyvauti konkurse bei žinoma dar ir jį laimėti. Esu labai dėkinga esu savo artimiesiems, draugams bei tiems, kurie palaikė mane ir balsavo už mano logotipą“, – sakė šio konkurso laimėtoja Ieva Rainytė.

Čempionato logotipo sukūrimo konkurse taip pat dalyvavo: Aldas Petrėnas, Dalia Ruseckaitė, Ieva Rainytė, Valentin Lucik, Emilija Pazniokaitė, Aušrinė Stanaitytė, Gintarė Beniušytė, Ieva Jankauskaitė, Ieva Jankūnaitė, Kamilė Bendoriūtė, Medardas Tomas Kerbelis, Paulina Jurevičiūtė, Paulina Tubiūtė, Paulius Abramavičius, Simona Cibuliakaitė, Toma Kocimaitė, Vaidas Morkūnas ir Vilma Bagdonavičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)