R. Miniotas yra tikras, jog šį sezoną pasitiko žymiai patobulėjęs.

„Prisiminimai apie stovyklą tik patys geriausi“, - teigia R. Miniotas. – Laiką stovykloje praleidau naudingai, gavau daug žinių, dirbau su geriausiais treneriais ir įgijau patirties“.

Jau „Adidas Talent Camp“ stovyklos metu 206 cm ūgio R. Miniotas atkreipė į save trenerių dėmesį ir buvo išrinktas geriausiu stovyklos žaidėju. 1996 metais gimęs vaikinas specialistus sužavėjo ne tik savo individualiomis savybėmis, tačiau ir elgesiu už aikštės ribų bei drausme.

„Manau, šį sezoną jaučiuosi labiau pasitikintis savimi“, - įsitikinęs R. Miniotas. – Žinoma, man dar labai daug reikia dirbti, kai kur esu tikrai silpnas. „Adidas Talent Camp“ stovykloje susipažinau su daugybę perspektyvių krepšininkų, vienas prieš kitą kovojome treniruotėse ir rungtynėse. Dirbau įvairių trenerių pratybose, sužinojau naujų pratimų. Neabejoju, kad jauni žaidėjai tokiose stovyklose labai patobulėja, įgauna patirties“.

Geriausiu visos stovyklos žaidėju išrinktas R. Miniotas pradėjo bendradarbiavimą ir su „Adidas“ kompanija. Jis pirmomis 2014 metų dienomis apsilankė bendrovės parduotuvėse ir išsirinko sau reikalingos produkcijos.

„Jau iškart po stovyklos sulaukiau bičiulių ir komandos draugų sveikinimų. Jie mane gyrė. Manau, dabar sulaukiu daugiau pasitikėjimo“, - šypsosi septyniolikmetis puolėjas.

Buvęs Kėdainių sporto mokyklos auklėtinis, rudenį pradėjo antrą sezoną sostinėje, Vilniaus krepšinio mokykloje. Patyrusio trenerio Gintauto Reginos vadovaujamoje komandoje 206 cm ūgio krepšininkas yra vienas lyderių. Puolėjas vidutiniškai aikštėje praleidžia po 32 minutes, pelno po 12 taškų (geriausias rezultatas komandoje), atkovoja po 12 kamuolių (antras rezultatas 1996 m gimusių vaikinų čempionate), atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir perima po 2 kamuolius.

„Aikštėje man labiausiai patinka kovoti dėl atšokusių kamuolių“, - pasakoja R. Miniotas. – Tai - sunkus darbas, tačiau jį kažkas vis tiek turi atlikti. Pelnyti taškus visiems patinka, tačiau jų pernelyg nesureikšminu. Man rūpi komandos rezultatai, o ne asmeniniai. Esu tik vienas iš komandos lyderių, turime daug gerų žaidėjų, kurie kiekvienas įneša savo indėlį į pergales“.

Šį sezoną Vilniaus krepšinio mokyklos komanda vyriausiųjų „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ čempionate kol kas rikiuojasi šeštoje pozicijoje tarp dešimties komandų. G. Reginos treniruojami vaikinai per 10 mačų pasiekė 5 pergales ir patyrė 5 nesėkmes.

„Man labai patinka darbas su treneriu G. Regina. Jis - geras specialistas, džiaugiuosi galimybe dirbti su juo. Jis turi labai daug patirties, moka dirbti su jaunimu, gaunu vertingų patarimų ir informacijos“, - privalumus vardino jaunasis krepšininkas. – Žinoma, šį sezoną norėtume šiek tiek geresnių rezultatų. Manau, tikrai realu, kad sugebėsime patekti tarp keturių geriausių komandų. Esame pajėgūs žaisti finalo ketverte, esame to verti. Daug rungtynių pralaimėjome dėl didelio klaidų kiekio, trūksta komandinio žaidimo, bet, manau, šias bėdas ištaisysime ir pakilsime aukščiau“.

Kovo mėnesį 18-ą gimtadienį švęsiantis R. Miniotas vasarą tikisi sulaukti kvietimo į Lietuvos jaunių (U-18) rinktinę, kuriai vadovaus Kauno „Žalgirio“ treneris Saulius Štombergas. S. Štombergas perspektyvų krepšininką į aštuoniolikmečių kandidatų sąrašą buvo įtraukęs ir praėjusią vasarą, tačiau tada septyniolikmetis savo pasirodymą baigė po pirmos stovyklos.

R. Miniotas buvo sulaukęs ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos dėmesio bei atstovavo šiai ekipai Eurolygos jaunimo turnyre. Kėdainiškiui šie metai paskutiniai ir Vilniaus krepšinio mokykloje, tačiau 206 cm ūgio puolėjas teigia šiuo metu apie ateitį per daug negalvojantis.

„Svajonių daug neturiu“, - kuklinasi R. Miniotas. – Norėčiau ateityje būti profesionalus krepšininkas ir norėčiau, kad man sėkmingai susiklostytų karjera. Kol kas konkrečių planų dėl ateities neturiu. Tikiuosi, kad sulauksiu kvietimų iš komandų, kuriose galėčiau toliau tobulėti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)