A. Velička mažajame finale per 31 minutę pelnė 18 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 20 naudingumo balų. 192 cm ūgio kauniečio statistika čempionate buvo tokia: 12,1 taško, 4,1 atšokusio kamuolio ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Kartu su lietuviu į jį pateko bosnis Džananas Musa, ispanas Sergi Martinezas ir du amerikiečiai Wendellas Carteris Jaunesnysis ir Collinas Sextonas. Pastarasis išrinktas apskritai geriausiu čempionato žaidėju.

Netrukus po finalinio mačo paaiškėjo, kad A. Velička savo karjerą pratęs vienoje garsiausių ispanų komandų „Barcelona“. „Žalgirio“ dublerių ekipoje žaidęs krepšininkas su Katalonijos klubu pasirašė ilgalaikę sutartį, tikimasi, kad iš jaunių komandos ateityje prasimuš į pagrintinę ispanų komandos sudėtį.

Gedimino Petrausko treniruojami lietuviai mače dėl bronzos 81:63 įveikė šeimininkus ispanus, o čempione ketvirtą kartą iš eilės tapusi JAV net 96:56 sudaužė Turkijos krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)