Rinktinėje debiutavo du dvidešimtmečiai – Laurynas Birutis ir Arnoldas Kulboka. Italijoje žaidžiantis Arnoldas iš viso žaidė 18:37 min., ketvirtame kėlinyje pataikė 3 tritaškius ir mačą užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 9 taškus (0/1 dvit., 3/5 trit.), be to, atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 12 naudingumo balų.

L. Birutis rungtyniavo 12 min. ir pataikė 4 dvitaškius iš 5-ių, atkovojo 6 kamuolius, padarė 2 klaidas ir surinko 12 naudingumo balų.

Mačas prasidėjo neįtikėtinu Eimanto Bendžiaus pasirodymu: krepšininkas per pirmą kėlinį pataikė 6 tritaškius, pridėjo dvitaškį, nei karto neprametė ir per beveik 10 minučių pelnė net 20 taškų.

Po ilgosios pertraukos Eimantas pridėjo dvitaškį, iš viso pelnė 22 taškus ir tai yra jo rezultatyvumo rekordas atstovaujant Lietuvos rinktinei.

Po pirmo ketvirčio Lietuva buvo priekyje 28:19. Antrame kėlinyje porą minučių vyravo 9-11 taškų skirtumas. Tačiau savo taikiklį suderinus ir kitiems Lietuvos krepšininkams, persvara nenumaldomai ėmė augti.

Po Mariaus Grigonio tritaškio bei Ado Juškevičiaus penkių iš eilės taškų, mūsiškiai atitrūko 21 taško persvara – 48:27. Būtent toks rezultatas švieslentėje degė po dviejų kėlinių.

Po pertraukos Lietuva septynmyliais žingsniais tolo nuo varžovų. Efektingais dėjimais žiūrovus džiugino Martynas Echodas ir Robertas Giedraitis, o Kosovo skylėta gynyba mūsiškiams suteikdavo vis daugiau šansų. Lietuva svečius sutriuškino 106:50 (28:19, 20:8, 26:12, 32:11) ir tai yra rezultatyviausias Lietuvos rinktinės mačas šiame atrankos etape.

Keturias pergales pasiekę lietuviai užsitikrino vietą kitame atrankos etape.

Lietuva: Eimantas Bendžius 22, Rokas Giedraitis 18, Martynas Echodas 12, Marius Grigonis ir Adas Juškevičius po 11, Edgaras Želionis 10, Arnoldas Kulboka 9, Laurynas Birutis 8, Mindaugas Girdžiūnas ir Evaldas Kairys po 2, Vaidas Čepukaitis 1, Žygimantas Janavičius (per 16 min.) 0 (4 rez. perd.)

Kosovas: Shawn Jones 23, Gezim Morina 8, Erjon Kastrati 7, Jaren Sina 4, Lis Shoshi 3, Alban Veseli 3, Arti Hajdari 2 (Samir Zekiqi, Granit Rugova, Leonard Mekaj).

Taiklumas: dvitaškiai – 23/33 (69,7 proc.) ir 14/47 (29,7), tritaškiai – 17/34 (50) ir 3/17 (17,63), baudos – 9/11 (81,82) ir 13/21 (61,9).

Atkovoti kamuoliai – 50 ir 26, rezultatyvūs perdavimai – 29 ir 8, perimti kamuoliai – 9 ir 10, klaidos –17 ir 14.

Kitas rungtynes lietuviai žais birželio 28 dieną išvykoje su Lenkijos krepšininkais.

Lietuvos krepšinio rinktinės pasaulio čempionato atrankos rungtynės

Pirma šių rinktinių akistata Kosove baigėsi tvirta Lietuvos pergale 99:61.

Praėjusį penktadienį mūsų rinktinė namuose 80:75 pranoko Vengrijos rinktinę ir su trimis pergalėmis užsitikrino vietą kitame atrankos etape.

Kosovo krepšininkai penktadienį svečiavosi Lenkijoje, kur turėjo pripažinti trečią nesėkmę – 60:92.

Rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis sekmadienį paskelbė komandos dvyliktuką mačui su Kosovu. Strategas šansą debiutuoti rinktinėje suteikė Laurynui Biručiui ir Arnoldui Kulbokai.

Abu krepšininkai į rinktinės stovyklą buvo kviesti ir rudenį, tačiau tuomet jie liko ties 12-o riba ir savo debiuto nesulaukė.

Už dvyliktuko ribos liko vyriausias rinktinės krepšininkas, 38-erių Kšištofas Lavrinovičius bei 32-ejų Renaldas Seibutis. Iki tol kapitono pareigas ėjęs Brolis jas patikėjo Mariui Grigoniui.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjų sąrašas pasaulio taurės atrankos rungtynėms su Kosovo rinktine:

***

Lietuvos rinktinei dėl nesuderintų tvarkaraščių per taip vadinamą antrąjį FIBA atrankos langą vėl nepadės NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai bei Kinijoje įspūdingus dvigubus dublius renkantis Donatas Motiejūnas.

Vasarį rungtynes dėl traumų praleido trys krepšininkai, rudenį jau vilkėję nacionalinės ekipos marškinėlius. Tai Venecijos „Umana Reyer“ puolėjas Gediminas Orelikas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius ir Burgoso „Miraflores“ ekipoje rungtyniaujantis Deividas Gailius.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos etapą C grupėje pradėjo pergalingai – praėjusių metų lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61, o namuose 75:55 nugalėjo Lenkijos nacionalinę ekipą.

Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą pateks po tris geriausias grupės

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)