Juos rezultatu 87:76 (25:11, 15:22, 25:24, 22:19) įveikė praėjusio sezono finalininkai Klaipėdos universiteto (KU) studentai.

Klaipėdiečiai, į priekį vedami „Neptūno“ žaidėjų – Lauryno Beliausko ir Arūno Mikalausko, jau per pirmąjį kėlinį susikrovė dviženklį pranašumą - 25:11 ir visas rungtynes daugiau ar mažiau kontroliavo situaciją.

Laurynas Beliauskas surinko daugiau nei trečdalį KU ekipos taškų – net 31 (8/11 dvit., 3/9 trit., 6/9 baud. met., 6 atk. kam., 2 rez. perd.), Tadas Poška pridėjo 22 taškus, Arūnas Mikalauskas – 13 (14 atk. kam., 5 rez. perd.), Ernestas Jonkus – 10 tšk.

Iš VDU komandos išsiskyrė Ignas Fiodorovas, pelnęs 14 taškų, Rokas Ruškys surinko 12, Simonas Kriaučiūnas – 11, Tomas Zdanavičius ir Grantas Vasiliauskas (9 atk. kam.) – po 10 tšk.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 48:33.

„Stengėmės išlaikyti dviženklę persvarą, apsiėjome be didesnių bangavimų. Visada džiugu čempionatą pradėti pergale“, – neslėpdamas geros nutaikos iškart po rungtynių kalbėjo KU ekipos treneris Mindaugas Stašys.

Pasiteiravus, kas jo nuomone lėmė pergalę, M. Stašys atsakė: „Geležinė gynyba ir didelis noras. Žaidėjai laikėsi iš anksto paruošto plano, neužsiėmė saviveikla ir štai turime teigiamą rezultatą. Šįkart varžovams neleidome pagalvoti apie pergalę“, – akcentavo Klaipėdos komandos treneris.

Pasak VDU stratego Arūno Juknevičiaus, šįkart jo komanda į uostamiestį atvyko toli gražu nepajėgiausios sudėties.

„Žaidė daugiausiai I-II kurso studentai. Taip atsitiko, kadangi šiomis dienomis vyksta Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynės ir geresni mūsų žaidėjai turi treniruotis ir padėti savo NKL ir LKL klubams. Tai tik pirmosios LSKL čempionato rungtynės, pralaimėjome, tačiau laiko atsigriebti tikrai turėsime į valias“, – dėl pralaimėjimo per daug nesijaudino A. Juknevičius.

Praėjusio sezono LSKL bronziniai prizininkai Lietuvos sporto unversiteto (LSU) studentai namuose rezultatu 88:62 (22:18, 20:12, 23:15, 23:17) nugalėjo LCC tarptautinio universoiteto atstovus.

Itin nuožmi kova vyko Kaune tarp Kauno kolegijos (KK) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) ekipų. Pergalę po nuožmios ir itin atkaklios kovos rezultatu 76:74 (18:20, 11:17, 24:15, 23:22) iškovojo savo aikštėję rungtyniavę KK studentai.

Vilniaus kolegijos (VK) krepšininkai namuose rezultatu 92:63 (14:19, 27:9, 25:12, 26:23) patiesė Vytauto Didžiojo universiteto-Švietimo akademijos (VDU-ŠA) komandą.

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 87:82 (29:26, 18:17, 22:14, 18:25) nugalėjo VDU-Žemės ūkio akademiją (VDU-ŽŪA).

Nugalėtojams 31 tašką pelnė Mantas Vavilovas.

Čempionato sistema

LSKL čempionato sistema šiemet yra kitokia, nei ankstesniais metais. Čempionate iš viso varžosi 11 komandų. Jos yra suskirstytos į du divizionus - „Vakarų“ ir „Rytų“.

„Vakarų“ divizione dviejų ratų sistema tarpusavyje varžosi šešios komandos: praėjusio sezono I vaikinų grupės čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai, vicečempionai Klaipėdos universiteto (KU) studentai, bronziniai prizininkai Lietuvos sporto universiteto (LSU) atstovai, taip pat Kauno kolegijos (KK), Kauno technologijos universiteto (KTU) ir LCC tarptautinio universiteto (LCC) atstovai.

Kitame – „Rytų“ – divizione taip pat dviejų ratų sistema tarpusavyje kovoja 5 komandos: praėjusio sezono LSKL II vaikinų grupės čempionai Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai, bronziniai prizininkai Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) atstovai, taip pat Vilniaus kolegijos (VK) studentai, bei dvi jungtinės Vytauto Didžiojo universiteto komandos - VDU-Švietimo akademija (VDU-ŠA) ir VDU-Žemės ūkio akademija (VDU-ŽŪA).

LSKL rungtynės, kaip jau įprasta, visą sezoną vyks pirmadieniais. Kas savaite vyks po trejas „Vakarų“ diviziono rungtynes ir po dvejas „Rytų“ diviziono rungtynes. Taigi, iš viso pirmadieniais vyks po penkerias rungtynės.

Pasibaigus reguliarijam čempionatui, antrajame varžybų etape, po keturias pajėgiausias „Rytų“ ir „Vakarų“ divizionų komondas jau susikaus tarpusavyje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)