Su krepšininku, kuris į Europą persikelia pirmą kartą ir iki šiol žaidė tik NBA lygoje, „Barcelona“ sudarė laikiną sutartį, galiosančią iki vasario 28-osios.

2014-aisiais NBA naujokų biržoje 5-uoju numeriu pašauktas australas iki šiol už Atlanto atstovavo Jutos „Jazz“ ir Klivlando „Cavaliers“ klubams, tačiau jam koją vis kišdavo dažnos traumos. Šio sezono pradžioje jis sudarė sutartį su Hjustono „Rocekts“, tačiau ji vėliau buvo nutraukta.

Vidutiniškai NBA jis pelnydavo po 5,7 taško ir atlikdavo po 2,1 rezultatyvaus perdavimo, per 18,6 min. ant parketo. Vasarą krepšininkas atstovavo Australijos rinktinei Tokijo olimpinėse žaidynėse, su ja iškovojo bronzos medalį ir buvo svarbiu rotacijos žaidėju – aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 20 min., pelnė po 9 taškus, atkovojo po 3,7 kamuolio ir atliko po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.


Būdamas 198 cm ūgio D. Exumas gali gintis net trijose pozicijose. Gerais fiziniais duomenimis apdovanotas australas pasižymi ir dideliu greičiu, gali veržtis po krepšiu ir išplėsti puolimą atakuodamas iš toliau.

D. Exumas tapo ketvirtuoju australu Barselonos ekipos istorijoje. Iki šiol Katalonijos ekipos marškinėlius yra vilkėję Davidas Andersenas, Joe Inglesas ir Nathanas Jawai.

Pagalbos Š. Jasikevičiui prireikė į komandos sudėtį įsisukus tikrai traumų epidemijai, kai iš rikiuotės iškrito Alexas Abrinesas, Cory Higginsas ir Nickas Calathesas.


Šį penktadienį Eurolygos turnyre „Barcelona“ namie susirems su principiniu savo varžovu Madrido „Real“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)