„Po didžiosios pertraukos pakeitėme požiūrį ir atsirado daug koncentracijos. Gynėmės neįtikėtinai gerai ir visų pirma nedarėme kvailų klaidų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Ispanijos Supertaurės finale pralaimėjusi ir ACB lygos sezoną nesėkme pradėjusi „Barcelona“ (0-1) blankiai pradėjo ir antrąjį lygos mačą, tačiau įspūdingai sužaidė trečiąjį kėlinį, dviženklį deficitą pavertė dviženkliu pranašumu ir įsirašė pirmąją sezono pergalę.

Lietuvio auklėtiniai savo sirgalių akivaizdoje po permainingos kovos 89:74 (17:23, 22:28, 26:7, 24:16) šventė pergalę prieš Vitorijos „Baskonios“ (1-1) krepšininkus.

Katalonų treneris pabrėžė, kad pirmoje rungtynių dalyje prarasti kamuoliai leido Baskonijos ekipai „bėgti, pelnyti lengvų taškų ir įgyti pasitikėjimą savimi“, tačiau kita dvikovos pusė jau priklausė „Barcelonos“ vyrams – jie rado rado tinkamą atsaką varžovams.

„Šiais metais turime labai patyrusių žaidėjų. Jie supranta ir greitai reaguoja į situaciją. Parodėme, kad esame labai rimta ir gerai besiginanti komanda. Kai sugebi taip gintis, gali pelnyti 26 ir daugiau taškų per kėlinį. Išties mėgavausi antrąja dalimi“, – pridūrė Š. Jasikevičius.

Lietuvis neliko skolingas ir penkiems tūkstančiams „Palau Blaugrana“ arenoje susirinkusių sirgalių: „Visuomet geriau žaisti namie. Žmonės suteikė energijos komandai tuomet, kai to labiausiai reikėjo. Jie paskatino žaidėjus pasitempti ir vaikinai tai padarė.“

Š. Jasikevičius taip pat atskleidė, kad vienas iš „Barcos“ lyderių Cory Higginsas jaučiasi fiziškai gerai ir gali žaisti, tačiau dėl techninių detalių – kvotų Ispanijos čempionate – dar neišbėgo į aikštę.

„Idėja yra gerinti žaidimą ir įgyti geriausią sportinę formą antroje sezono dalyje“, – sakė Š. Jasikevičius.

Penktadienį „Barcelona“ startuoja ir Eurolygoje – žais namie su Pirėjo „Olympiakos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją