Abi komandos sau įkandin tempiasi trijų nesėkmių iš eilės serijas. Jei žalgiriečiai antradienį namuose 85:86 nusileido Atėnų „Panathinaikos“, Serbijos čempionai išvykoje 80:93 neatsilaikė prie Berlyno ALBA, kuri kitą savaitę priims ir Kauno ekipą.

Š. Jasikevičius pripažįsta, jog šis kalendoriaus lapelis – palankesnis Lietuvos čempionams, kuriems „dvigubą“ Eurolygos savaitę nereikėjo keliauti į užsienį.

„Dabar mes turime šiokį tokį pranašumą, kažkada bus atvirkščiai. Tik girdėjau, kad klubas baiminosi dėl bilietų pardavimo, ar išpirks du kartus per savaitę – net nežinau, kaip seksis šioje srityje.

Dėl energijos – viskas akivaizdu, juk mums niekur skristi nereikia. Todėl privalome rodyti begalinę energiją, ko vakar nedarėme. Pradėjome žaisti per vėlai, ir tai jaudina labiausiai. Reikia daugiau atletiškumo, reikia subręsti ir tą brandą rodyti ilgesnėmis atkarpomis, geriausia – visas 40 minučių“, – kalbėjo treneris.

Tiesa, maksimalios energijos jis ir toliau negali tikėtis iš gynėjo Mariaus Grigonio, kurį kamuoja pėdos trauma.

„Mariui geriau tikrai nėra. Manau, jis vėl bandys žaisti suleidus vaistų nuo skausmo, o po rungtynių jau priiminėsime sprendimus, kaip spręsti šią problemą“, – sakė Š. Jasikevičius.

Kalbėdamas apie varžovus, jis išskyrė jų sugebėjimus ginantis, dėl kurių akcentuoja protingo žaidimo ir paruoštų atakų svarbą.

„Individualiai labai gerai ginasi Branko Lazičius, Charlesas Jenkinsas, Lorenzo Brownas, tokių yra ir tarp atsarginių. Po krepšiu stovi du žaidėjai, kurie nėra labai mobilūs, bet juos dar reikia ištraukti iš baudos aikštelės, apeiti, judėti prieš juos“, – priešininko rikiuotę žvalgė specialistas.

Tuo metu priešingoje aikštės pusėje šįkart susidurti su talento pertekliumi „Žalgiriui“ neteks.

Andrija Gavrilovičiaus, kuris prieš mėnesį pakeitė atleistą Milaną Tomičių, auklėtiniai yra prasčiausiai „iš žaidimo“ atakuojanti Eurolygos komanda (44,2 proc.).

Rezultatyviausiai Belgrado klube kol kas žaidžia buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas iš JAV Billy Baronas, vidutiniškai pelnantis po 11,4 taško, o naudingiausias – kitas amerikietis gynėjas L. Brownas (vid. 10,9 n.b.).

Komandos stuburą taip pat sudaro patyrę graikas Stratos Perperoglou, amerikietis Jamesas Gistas.

„Pagal finansines galimybes, mes su jais esame tie, kurie renkasi žaidėjus paskutiniai. Bet tai – niekam neįdomu. Vis tiek reikia žaisti, gerinti žaidimą, smukdyti varžovų skaičius.

Jeigu „Panathinaikos“ atvažiuoja į Kauną turėdamas 87 pelnomų taškų vidurkį, o mes leidžiame įmesti 86 – dažnai taip nelaimėsi. Jeigu „Crvena Zvezda“ vidutiniškai surenka 73 taškus, Kaune ta riba turėtų būti 70 – nebent pasitaikys kažkoks jau fantastinis vakaras puolime“, – gynybos uždavinį auklėtiniams suformulavo Š. Jasikevičius.

Rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Crvena Zvezda“ vyks ketvirtadienį, nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)