Jei šį mačą pavyktų laimėti „Žalgiriui“, kauniečių šansai patekti į ketvirtfinalį išaugtų iki maksimumo, bet jei triumfuotų „Baskonia“, visa lemiama kova persikeltų į paskutinius keturis reguliariojo sezono turus.

Lietuvos čempionų vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad „Baskonia“, kuri Ispanijos ACB čempionate nepralaimi jau du mėnesius, o Eurolygoje iškovojo dvi pergales iš eilės, atrodo grėsmingai.

„Komanda, kuri tikrai įspūdingai puola, ypač namuose. Ji turi visas galimybes kilti iki penktos-šeštos vietos net. Kalendorius juos baudė iki šios dienos, bet manau, dabar jie tikrai tiki savimi. Jie bus kietas riešutas visiems iki sezono galo. Nuo naujo trenerio atėjimo jų žaidimas išties labai geras. Ir aš nepakeičiau nuomonės: manau, tai komanda, kuri realiai kovos dėl finalo ketverto“, – pareiškė žaliai baltų strategas.

Paklaustas, kaip jo auklėtiniai ruošiasi stabdyti „Baskonia“ lyderį Tornikę Šengeliją, Š. Jasikevičius kalbą nukreipė apie kitas stipriąsias varžovų vietas.

„T. Šengelija yra tik viena iš tų komponentų. Svarbiausia neduoti jiems greito puolimo ir neleisti mesti tritaškių iš vietos. Tai – viena geriausių puolančių komandų Eurolygoje“, – akcentus dėliojo jis.

Beno Udrihas nėra optimalios formos, kai mėnesį laiko išėjęs. Žiūrėsim“, – slovėno, pirmadienį į Kėdainių „Nevėžio“ krepšį įmetusio 3 taškus, kondiciją apibūdino treneris.

Š. Jasikevičius pakomentavo ir baskų netektį.

„Marcelinho Huertas yra vienas iš tų žaidimo skaitytojų, kuris galbūt gerai skaitytų ir mūsų gynybą. Jis tą porą kartų gerai padarė ir Kaune. Jis – patyręs žaidėjas. Visiems tokių reikia, visiems tokių trūksta. Iš kitos pusės jie tikrai turi kuo jį kompensuoti“, – pažymėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Abiem ekipoms šios rungtynės turi ypatingą svarbą. Devintoje vietoje įstrigusi „Baskonia“ nebeturi prabangos barstyti taškų. Tuo metu „Žalgirį“ pralaimėjimas galėtų nublokšti ne tik į septintą vietą, bet dar sukurtų milžinišką spaudimą sezono finišui.

Pirmame rate kauniečiai neprilygo baskams 77:97, o trečio kėlinio viduryje atsiliko net 26 taškų skirtumu. Vitorijos atstovai visiškai neutralizavo Keviną Pangosą, likusį su 0 taškų (0/6 dvitaškiai), 4 klaidomis ir -3 naudingumo balais.

Gera naujiena ta, kad laimėti 20 taškų ar daugiau „Žalgiriui“ nėra būtina, užtektų ir paprastos pergalės.

Beje, likęs baskų tvarkaraštis – it iš pageidavimų koncerto: net keturi mačai namuose (su „Žalgiriu“, „Brose“, „Maccabi“ ir „Anadolu“) ir vos vienas svečiuose (su jau eliminuota „Barcelona“).

Maža to, jei „Baskonia“ sezono gale pavys „Žalgirį“, ji greičiausiai turės pranašumą tarpusavio kovose.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 20 5 (+272)
2. Olympiakos 18 7 (+46)
3. Fenerbahče 18 7 (+135)
4. Real 16 10 (+179)
5. Žalgiris 15 10 (+31)
6. Chimki 14 11 (+1)
7. Panathinaikos 14 11 (-8)
8. Maccabi 13 12 (-58)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 12 13 (+48)
10. Unicaja 10 15 (-76)
11. Crvena Zvezda 10 15 (-147)
13. Valencia 9 16 (-64)
14. Brose 9 16 (-102)
15. Armani Olimpia 9 17 (-122)
15. FC Barcelona 8 17 (+14)
16. Anadolu Efes 6 19 (-159)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)