Tuo pačiu, po šių rungtynių paaiškėjo visos čempionato atkrintamųjų varžybų poros. Lietuvos čempionai susitiks su šįvakar nugalėtą „Dzūkijos“ komandą.

„Sveikinu „Žalgirio“ komandą. Jie šiandien įrodė, kodėl yra geriausia lygos komanda. Rungtynes pradėjome visai neblogai: gerai dalinomės kamuoliu, gerai judėjome, buvo geras žaidimas. Vėliau žaidėjai pradėjo klysti gynyboje, o tai persidavė ir į puolimą“, – po rungtynių trumpai komentavo „Dzūkijos“ vyriausiasis treneris Andrejus Urlepas.

Kaip įprasta daugiau kalbėjo ir žurnalistų klausimų sulaukė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

Žaisime 100 procentų. Nėra laiko treniruotis, pasibaigus Eurolygai visada akcentavau, kad žaidžiame daug rungtynių ir turime palaikyti gerą formą. Motyvacijos neturėtų trūkti, Klaipėdos ekipai esame pralaimėję tris kartus. Vilniečiai yra principinis varžovas, kuris visada sukelia ažiotažą. Manau, kad žaidėjai turėtų parodyti tikrąjį savo veidą.
Šarūnas Jasikevičius

Treneris pasidžiaugė dvikova, taip pat kiek išskyrė pradžią, kuomet „Dzūkija“ pirmame kėlinyje gerai pataikė ir artėjant ketvirčio viduriui netgi pirmavo.

Tačiau po Šaro minutės pertraukėlės „Žalgiris“ persvėrė rungtynes savo naudai ir užtikrintai nugalėjo.

„Pradžioje buvo klaidų, buvo sunkių metimų. Taip būna, kad pastaruoju metu prastai pradedame rungtynes. Į tai kreipiame dėmesį, ir per pertrauką kalbėjau, nes tai jau tampa prasta tendencija. Paskui reakcija buvo gera ir žaidimas gana solidus.

Manau, rungtynėmis turime būti patenkinti. Padarėme tai, ką norėjome. Kai kurie gydosi smulkias traumas, žaidė mažiau, jaunimas gavo pažaisti daugiau, P. Jankūnas susimokės už vakarienę (pelnė 100 – ąjį tašką - red.), irgi nėra blogai. Daug kas pavyko, dabar pradėsime ruoštis rungtynėms su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Vilniaus „Rytu“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Trenerio nuomone, P. Jankūnas po truputį gerina savo sportinę formą. Ilgą laiką traumuotas buvęs komandos kapitonas šiose rungtynėse pelnė 14 taškų, atkovojo 8 kamuolius (po 4 gynyboje ir puolime) bei surinko 23 naudingumo balus.

„Fiziškai, matosi, kad jis eina į priekį. Kovoje dėl atšokusių kamuolių šiandien matėsi, kaip greitai suspėjo prie kamuolio, o tai buvo viena iš jo vizitinių kortelių. Jaučiasi, kad jis pasiilgęs krepšinio, žingsnis po žingsnio, tikimės, kad matysime jį tokį, kokį esame įpratę matyti“, – apie puolėją kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šaras taip pat pažymėjo ir jaunimo pasirodymą. Pasak „Žalgirio“ stratego, tiek Lukas Uleckas (5/6 tritaškių, 15 taškų, 6 atk. kamuoliai, 18 naudingumo balų), tiek Rokas Jokubaitis (8 taškai, 16 naudingumo balų) su „Dzūkija“ atrodė solidžiai.

Treneris pažymėjo, kad klubas įdėmiai stebi, kaip kitose komandose sekasi „Žalgiriui“ priklausantys žaidėjai.

„Aš manau, kad jaunimui sunku iššauti, nes jie neturi žaidybinio ritmo, tai yra suprantama. Negaliu sakyti, kad jie dažnai iššauna, smagu, kad šiandien iššovė. Jie įprastai turi laisvų metimų, tiek L. Uleckas, tiek R. Jokubaitis, bet ne visada juos pataiko. Šiandien Lukas gerai pataikė, žaidė naudingai, Rokas irgi sužaidė labai gerai.

Stebime, žiūrime visus savo žaidėjus, kaip sekasi ir Martinui Gebenui, ir Pauliui Valinskui, ir Matui Jogėlai. Ateis laikas, kai reikės priimti tam tikrus sprendimus, norime būti pasiruošę“, – apie krepšininkus, galinčius papildyti „Žalgirio“ komandą kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ dar liko dvejos rungtynės reguliariajame sezone – su Klaipėdos „Neptūnu“ ir Vilniaus „Rytu“. Abejos dvikovos vyks Kaune.

Žaliai baltų strategas akcentavo, kad, nepaisant to, kad likę mačai turnyrinėje lentelėje nė vienai komandai nieko nelemia, kauniečiai į dvikovas žengs maksimaliai nusiteikę.

„Žaisime 100 procentų. Nėra laiko treniruotis, pasibaigus Eurolygai visada akcentavau, kad žaidžiame daug rungtynių ir turime palaikyti gerą formą. Motyvacijos neturėtų trūkti, Klaipėdos ekipai esame pralaimėję tris kartus. Vilniečiai yra principinis varžovas, kuris visada sukelia ažiotažą. Manau, kad žaidėjai turėtų parodyti tikrąjį savo veidą“ , – apie ateinančias dvikovas kalbėjo Š. Jasikevičius.

Rungtynės su „Neptūnu“ žalgiriečiai žais jau poryt, o su „Rytu“ – sekmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)