Po pergalingų rungtynių vyriausiasis kauniečių treneris Šarūnas Jasikevičius šį kartą buvo patenkintas mačo eiga.

„Rungtynėmis esame patenkinti, žaidėme neblogo lygio krepšinį, aišku, neužteko šviežumo, nelabai ką pataikėme, pritrūko poilsio. Labai daug prametėme iš po krepšio, laisvų tritaškių, bet tai nėra didžiausia mūsų problema. Ką norėjome, tą šiandien ir išpildėme“, – kalbėjo strategas.

Paskutinėse tarpusavio rungtynėse Laurynas Birutis tiesiog siautėjo po „Žalgirio“ krepšiu bei surinko dvigubą dublį, tačiau šį kartą buvo pristabdytas ir pelnė vos 8 taškus, tiesa, atkovojo 11 kamuolių.

„Buvo akcentuojama gynyba prieš jį. Šiais metais su Šiaulių klubu žaidėme jau 4 kartus ir visada prieš Lauryną rengiame planą. Jis juk pagrindinis jų lyderis.

Visi žino, kad jis jaunas žaidėjas, nesusiformavęs kūnas, todėl prieš jį reikia naudoti daugiau fizinės jėgos. Jis tuo klausimu dirba, tobulėja. Visiems jauniems žaidėjam reikia tobulėti, stiprėti. Esame patenkinti, kaip jis žaidžia Šiauliuose. Ateitis jo šviesi“, – jaunąjį talentą gyrė Šaras.

Pastarosiose rungtynėse Kevinas Pangosas atrodo nebe toks agresyvus, tačiau pasak Š. Jasikevičiaus ne kiek neabejoja savo auklėtinio sugebėjimais.

„Kevinu pasitikiu 100 procentų. Jis mūsų vedlys. Visos komandos žaisdamos prieš mus labiausiai ruošiasi prieš jį, jis tam turi būti pasirengęs, o kiti žaidėjai taip pat turi jam padėti. Komandinis sportas turi daug elementų, nuo kurių priklauso galutinis rezultatas“, – sakė kauniečių treneris.

Rungtynėse su „Šiauliais“ po ilgos pertraukos ant parketo vėl pasirodė Beno Udrihas. Anot Š. Jasikevičiaus, slovėnui kol kas sunku sugrįžti į ritmą.

„Dabar jo kondicija nėra pati geriausia, bet viskas logiška, normalu. Mes jam padėsime, jis turi būti kantrus. Tokios rungtynes kaip šiandien jam yra žingsnis į priekį.“, – sakė kauniečių treneris.

Ateinančią savaitę Eurolygoje laukia net dviejos rungtynės, o „Žalgirio“ komandai žūtbūt yra reikalingos pergalės, norint pasiekti išsvajotąsias atkrintamąsias.

„Komanda turi su tuo susitvarkyti, palikti savo širdį. Mes esame tokioje situacijoje, kai dar žaidžiame ir kovojame Eurolygoje, o yra tokių komandų, kurios jau dėl nieko nebekovoja. Negalima daug skaičiuoti, turime žiūrėti į priekį“, – teigė Šaras.

Pralaimėjimą „Šiaulių“ strategas Antanas Sireika po mačo aiškino patirties ir sugebėjimų stoka.

„Malonu, kai žaidėjai neturi baimės. Esu sakęs, kad svarbiausia yra nebijoti žaidžiant prieš „Žalgirį“. Pirmą kėlinį žaidėme drąsiai, vėliau kauniečiai pradėjo aršiau gintis ir tada prasidėjo problemos.

Mano požiūris yra paprastas, jei žaisime kaip „Žalgiris“, turime turėti tokius pat žaidėjus, bet mes neturime jų, todėl turime eksperimentuoti", – aiškino treneris.

Donatas Sabeckis ir Laurynas Birutis rungtynių pradžioje atrodė perdegę, nervingi ir neužtikrinti. Pasak Šiaulių komandos trenerio, žaidėjai nesusitvarkė su jauduliu.

„Žaidėjas savo lygį parodo tada, kai atsiranda įvairiose situacijose. Ne tada, kai sekasi gerai, bet tada, kai vyksta vyriška kova, reikia mokėt su tuo kovoti, reikia prisitaikyti.

Sakiau nesusitvarkai, vaikas, raminau Sabeckį, Laurynui irgi sakiau, kad drąsiau žaistų. Reikia dar patirties“, – konstatavo treneris.

Trečiojo kėlinio viduryje, kai „Žalgiris“ spurtavo, aikštelėje pasirodė mažiau žaidžiantis Mantvydas Žukauskas. Pasak A. Sireikos, tai tikrai nebuvo faktorius, leidęs „Žalgiriui“ dar labiau spurtuoti.

„Man norisi, kad visi žaistų. Mačiau, kad rungtynės slysta ir norėjau išleisti žaidėją ir leisti jam pasireikšti. Jis mažiau žaidžiantis, bet nėra blogesnis už kitus. Visi gali ir turi parodyt ką moka“, – sakė treneris.

Nickas Zeisloftas rungtyniavo vos 17 minučių per kurias pelnė 4 taškus. Tokį taikliarankio pasirodymą „Šiaulių“ strategas vertino kaip patirties trūkumą.

„Jis perdegė. Va čia ir reikėjo parodyti lygį, kad žaidžia prieš „Žalgirį“. Mačiau, kad blaškosi ir mane tai piktino. Mokome to per treniruotes, bet ne visada jam tai gaunasi“, – aiškino A. Sireika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)