Būtent šis faktas tik ir džiugino „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių.

„Svarbiausia, kad laimėjome. Į turnyro lentelę įsirašėme pergalę, tai vienintelis geras dalykas, nes rungtynėse viskas buvo blogai. Tai beveik prilygsta nesėkmei, visose srityse – tik neigiami dalykai: nebuvo užsivedimo, nebuvo išpildymo, nebuvo proto.

Tik rungtynių pabaigos laukimas.

Kaip suprantu, ir Panevėžys nebus patenkintas savo žaidimu, bet tai yra vienintelė priežastis, kodėl mums pavyko laimėti. Varžovas žaidė dar blogiau nei mes, ir turi mažiau talento už mus.

Labai liūdnas vakaras „Žalgiriui“, – nepatenkinas savo auklėtinių žaidimu po rungtynių kalbėjo Šarūnas Jasikevičius.

Pirmo kėlinio pradžioje po susidūrimo su varžovu traumą patyrė Edgaras Ulanovas.

Vos tris minutes žaidęs puolėjas per pertrauką bandė daryti apšilimą, tačiau daugiau ant parketo nebepasirodė.

Pirminiais duomenimis, trauma nėra rimta. Puolėjui buvo sumuštas raumuo per susidūrimą su Kšištofu Lavrinovičiumi.

„Kalbant apie E. Ulanovo traumą, kažko daugiau pasakyti negaliu. Žinoma, tai nepadės ruošiantis Eurolygos finalo ketverto kovoms. Tačiau tokie momentai – mūsų profesijos dalis. Nei vienas nėra apsaugotas nuo traumų“, – po rungtynių teigė „Žalgirio“ strategas.

„Žalgiris“ vis dar viena pergale atsilieka nuo Vilniaus „Lietuvos ryto“, bet sostinės komanda jau baigė reguliarųjį sezoną, „Žalgiriui“ dar liko trejos rungtynės.

Vyriausiasis „Lietkabelio“ treneris Ramūnas Butautas nesutiko su Šarūno Jasikevičiaus mintimis, kad jo auklėtiniai rungtyniavo prastai. Specialistas pagyrė žaidėjus už kovingumą.

„Rungtynės buvo įdomios žiūrovams, kurios pasižymėjo kovingumu ir gražiu krepšiniu. „Žalgiris“ šiai dienai yra stipriausia Lietuvos komanda, ką parodė aikštelėje. Linkime jiems sėkmės Eurolygos finaliniame ketverte – sirgsime už juos“, – sakė specialistas.

„Nemanau, kad žaidėme blogai. Turėjome vieną atkarpą, kai prieš aktyvią gynybą negalėjome įmesti taškų. Nereikia pamiršti, prieš ką rungtyniavome. Negaliu pasakyti, kad nuleidome rankas. Noriu pagirti, jog mes kovojome iki galo ir vijomės varžovus.

Strategas gyrė Darjušą Lavrinovičių, kuris pastaruoju metu įgijęs gerą sportinę formą.

„Tai patyręs krepšininkas, kuris žino, kaip žaisti krepšinį. Jis labai profesionaliai žiūri į savo darbą, prisižiūri savo kūną. Darjušas atlieka didelį darbą tiek aikštelėje, tiek rūbinėje. Manau, kad jis patvirtina kapitono vardą“, – kalbėjo R. Butautas, kuris pripažino, kad po trijų pralaimėjimų iš eilės didelio džiaugsmo nėra.

„Mes į tai žiūrime filosofiškai – toks yra sportas. Kiekviena pergalė yra mažas žingsnis į pralaimėjimą. Tikimės, kad mūsų pralaimėjimai bus žingsnis į pergales“, – vylėsi Ramūnas Butautas.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.LIETUVOS RYTAS30630
2.ŽALGIRIS29429
3.NEPTŪNAS241124
4.LIETKABELIS201620
5.ŠIAULIAI161916
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS142114
7.JUVENTUS122212
8.NEVĖŽIS122412
9.DZŪKIJA102510
10.VYTAUTAS8278

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)