Lemiamą persvarą „Žalgiris“ įgijo ketvirtajame kėlinyje, kuomet technine pražangą buvo nubaustas „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas, o kauniečiai 2 minučių atkarpą laimėjo 14:0.

Svariai prie „Žalgirio“ pergalės prisidėjo 5 tritaškius į panevėžiečių krepšį įmetęs Artūras Milaknis. Snaiperis iš viso pelnė 20 taškų ir surinko 19 naudingumo balų. Deonas Thompsonas pridėjo 14 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą. Visi aikštelėje pasirodę žalgiriečiai pelnė taškus.

„Žalgirio“ vyriausias treneris po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje, pasidžiaugė, kad vangokai pradėję susitikimą, rungtynėms įsibėgėjus jo auklėtiniai žaidė vis geriau

„Džiugu, kad pavyko pratęsti pergalių seriją. Nelabai daug tikėjomės šiandien, žaidėjai nemažai jėgų išeikvojo Pirėjuje. Svarbiausia mums buvo laimėti, tą padarėme ir gerai, kad visi gavo pažaisti“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ strategas pasidžiaugė, kad žaidžiant prieš tokį stiprų varžovą, kaip „Lietkabelis“, pavyko neblogai sužaisti gynyboje, tačiau treneris turėjo savo auklėtiniams priekaištų dėl gynybos varžovų antros linijos žaidėjus.

„Manau, kad problemos buvo toliau nuo krepšio, jie pasinaudojo mūsų kai kuriomis problemomis. O vienintelė problema, kad darėme daug klaidų, ir antrą, ir trečią, ir ketvirtą kartą. Dėl to buvo neramu. Kaip ir daugumoje rungtynių koncentruojamės į gynėjus, nors šiaip gynyboje dirbome neblogai. Tai parodo, kad jie pelnė 63 taškus, o ir pataikymo procentai prasti.

Lengvų rungtynių nesitikėjome. Žaidėjai išėjo su neblogu mentalitetu, suprato, kad nebus lengva su „Lietkabeliu“. Tik galvos nelabai veikė. Emociškai buvo labai sunku. Vakar visą pusdienį keliavome, reikia juos suprasti.“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Panevėžio „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čenakas konferencijos metu tikino, kad komanda siekė sužaisti geras rungtynes, deja, tai nepavyko padaryti visas 40 minučių.

„Žalgiris turėjo sunkias rungtynes Atėnuose, todėl stengėmės pasinaudoti tuo. Tas 27-28 minutes buvo ir labai neblogų atkarpų, tačiau po to, ketvirtajame kėlinyje, nežinau, kas atsitiko.

Žaidėjai tikrai žino, kad Artūras Milaknis yra „snaiperis“, tačiau jis penkis kartus liko laisvas. „Žalgiris“ žaisdamas intensyvų ir kokybišką krepšinį, susikrovė 22 taškų persvarą“, – konferencijoje kalbėjo N. Čanakas, pabaigoje palinkėjęs kauniečiams sėkmės Madride.

Pirmadienį kauniečiai turės laisvą dieną, o paskui pradės pasiruošimą svarbiausiam Eurolygos sezono mačui Ispanijoje. „Žalgiris“ rungtynes su Madrido „Real“ žais balandžio 4 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)