Priešnuodžių varžovų gynybai neradusi „Barcelona“ įpusėjus rungtynėms atsiliko 25:36, o po trijų kėlinių komandas skyrė net 16 taškų (34:50). Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai išsijudino tik pačioje rungtynių pabaigoje, kai Rokas Jokubaitis ir Alexas Abrinesas tolimais metimais apkarpė skirtumą iki 7 taškų (52:59). Tačiau per likusias kelias dešimtis sekundžių dar labiau priartėti katalonams nepavyko.

„Didžiąją rungtynių dalį aikštėje žaidė tik viena komanda. Pasakyti, kad man gėda dėl to, kaip paruošiau savo komandą, būtų per paprasta. Man labai sunku suprasti, kaip mūsų komanda gali taip stipriai pasikeisti per 48 valandas ir iš nuostabiai krepšinį žaidžiančios komandos tapti visiškai neatpažįstama, – po rungtynių stebėjosi Š. Jasikevičius. – Tiesa, aš jau anksčiau susitaikiau, kad su šia sudėtimi turėsime daug pakilimų ir nuosmukių. Bet mes privalome išmokti pamokas, padaryti išvadas ir žaisti geresnį krepšinį. Šiandien mes to nepadarėme. Mūsų požiūris į žaidimą nebuvo geras, mes nuolat kalbėjomės su teisėjais, bet nesugebėjome susitelkti ir padėti komandai. O vien tik ieškodamas pasiteisinimų – nelaimėsi“.

Penktosios serijos rungtynės gegužės 3 dieną įvyks Barselonoje, o laimėjusi ekipa pusfinalyje susitiks su Madrido „Real“ klubu. „Iki lemiamų rungtynių namuose liko keturios dienos, turime pakeisti savo mentalitetą ir vėl tapti ta komanda, kuria galime būti. Turime nemalonią patirtį, kai mums svečiuose nepavyksta užbaigti atkrintamųjų varžybų serijų. Akivaizdu, kad priremtos prie sienos kitos komandos pranoksta mus noru. Taip nutiko pernai su Sankt Peterburgo „Zenit“, taip nutikop ir šįkart. Jei komanda nepasimoko, nepadaro išvadų, reiškia, kad aš neatlieku savo darbo. Visi suprantame, kad esame labai talentingi ir kai tinkamai nusiteikiame – galime įveikti bet kurią Europos komandą. Tačiau negalime sau meluoti. Paskutinius du mėnesius nuolat tai kartoju savo krepšininkams. Mes būname nepaprastai geri, kai esame susikaupę, teisingai nusiteikę, ir būtent tai turime padaryti kitose rungtynėse“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Tuo metu Miuncheno ekipos vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri galėjo tik džiaugtis savo auklėtinių kovingumu. „Antrus metus iš eilės Eurolygos atkrintamosiose varžybose sugebėjome pasiekti penktąsias serijos rungtynių. Tiesa, šį kartą kelias buvo šiek tiek kitoks, nes mes laimėjome vienerias rungtynes išvykoje. Tai neįtikėtinas šios organizacijos pasiekimas. Šiuo metu nenoriu pernelyg daug galvoti apie penktąsias rungtynes. Mums reikia atsigauti, o sekmadienio vakarą mūsų laukia rungtynės Vokietijos lygoje“, – teigė A.Trinchieri.

Penktosios šios serijos rungtynės Barselonoje antradienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)