„Pasiekėme tai, dėl ko čia atvažiavome. Gaila, kad ne visi žaidė taip, kaip tikėjomės, tačiau patys matote rungtynių kalendorių, mums reikėjo kažkur rizikuoti. Tikrai smagu, kad laimėjome. Antroje pusėje patikėjome, kad bus taip lengva, kaip pirmoje pusėje.

Utenos ekipa paprasčiausiai suaktyvino gynybą, pradėjo žaisti ant pražangos ribos ir mes nebuvome tam pasiruošę. Esu labai patenkintas, pagrindinis dalykas – nesužaisti daug minučių visiems ir laimėti. Tai pavyko“, – po susitikimo kalbėjo Š. Jasikevičius.

Treneriui nepatiko, kaip į žaidimą po ilgosios pertraukos įsijungė iki tol ant suolo sėdėję Edgaras Ulanovas, Kevinas Pangosas ir Aaronas White‘as. Šiems žaidėjams pasirodžius aikštelėje, „Žalgiris“ leido varžovams spurtuoti 14:0.

„Jie tuo metu nusileido ir agresyvumu, ir noru laimėti. Akivaizdžiai buvo pralaimėtos kelios mikrodvikovos, kai kažkuris Utenos žaidėjas labiau norėjo paimti kamuolį, ar įmesti, galbūt paprasčiausiai varžovai labiau norėjo laimėti ir taip išėjo, jog reikėjo su savo žaidėjais pasišnekėti, kadangi tos minutės buvo numatytos, juos iškart įmečiau į aikštelę atgal“, – sakė Jasikevičius.

Kalbėdamas apie lemiamą ataką, Š. Jasikevičius tvirtino, jog esminė jos dalis buvo perdavimą Axeliui Toupane‘ui atlikusio Kevino Pangoso prasiveržimas. Tokį derinį treneris norėjo atlikti jau anksčiau, o jam nepavykus buvo nepabijota dar kartą pamėginti lemiamu metu.

„Daugiau ar mažiau taip. Viskas ėjo ant Kevino prasiveržimo. Prieš tai per minutės pertraukėlę pabraižiau derinį blogai ar žaidėjai nesuprato jo, todėl norėjau eiti vėl su tuo pačiu deriniu, kadangi neatlikome jo pirmą sykį. Kevinas iš savo judesio tikrai gavo kažkokį pranašumą ir buvo klausimas tik, ar Axelis pataikys ar ne“, – sakė Jasikevičius.

Tuo metu lemiamą prasiveržimą ir perdavimą atlikusį K. Pangosą ypatingai liaupsino „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas. Treneris teigė, jog Š. Jasikevičiaus įtaka pavertė kanadietį NBA lygio krepšininku.

„Kauniečiai turi puikių žaidėjų. Šaras išaugino monstrą iš Kevino Pangoso, kuris gali galvoti netgi apie NBA. Tai gerai paruošta komanda, kuri natūralu, jog leido sau kiek pailsėti, iš pradžių daugiau žaidė ir Masiulis. Linkiu „Žalgiriui“ geros kloties Eurolygoje, labai norėtume, kad jie taptų čempionais“, – sakė Urbonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)