Praėjusio sezono Eurolygos finalo dalyvės penktadienį kibo viena kitai į atlapus Stambule. Š. Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (11-2) po pratęsimo įveikė „Anadolu Efes“ (6-7) krepšininkus 95:93 (20:25, 17:22, 25:21, 18:12, 15:13) ir iškovojo penktą pergalę iš eilės.

„Manau, kad antroje rungtynių dalyje gynėmės daug geriau, ypač ketvirtajame kėlinyje. Sugebėjome truputį perimti iniciatyvą ir pasėti varžovų galvose dvejones, – po pergalės kalbėjo Š. Jasikevičius. – Pabaigoje priekyje buvo 5 taškais du ar tris kartus, tačiau leidome varžovams po tritaškių ir metimų su pražangomis sugrįžti. Atrodė, kad jau laimėjome dvikovą, tačiau viskas nusikėlė į pratęsimą. Turime demonstruoti daugiau brandos ir sugebėti pabaigti darbą iki galo, nes tokios geros komandos kaip „Anadolu Efes“ daugiau tokių galimybių gali ir nedovanoti“.


„Barcelonos“ treneris pagyrė savo žaidėjus: „Daug dalykų klojosi ne taip, ne mums naudinga linkme, tačiau tęsėme savo darbą. Pabaigoje atrodė, kad kontroliavome rungtynes, tačiau aikštėje žaidė daug jaunimo, o šie daro klaidų. Taip atsirado pražangos, nesupratimas kaip gintis ir varžovų tritaškiai. Tuo pačiu aišku, kad tie patys jauni žaidėjai tobulėja, gauna daugiau patirties, o tai mums yra labai svarbu“.

Emocijos pasiekė apogėjų, kai prasidėjus pratęsimui vienas po kito aikštę dėl pražangų limito turėjo palikti Nikola Mirotičius, o paskui Shane'as Larkinas. O „Barcai“ vėl išsiveržus į priekį neišlaikė nervai ir „Anadolu Efes“ strategui Erginui Atamanui.

Likus žaisti mažiau nei 3 minutes po auklėtinio pražanga pasibaigusio epizodo po Stambulo ekipos krepšiu E. Atamanas šoko diskutuoti su teisėjais, už ką gavo techninę pražangą, tačiau vis tiek nenusiramino. Galiausiai jis už antrą techninę pražangą buvo priverstas palikti aikštę.

Vietoje E. Atamano į spaudos konferenciją atėjęs pastarojo asistentas Yakupas Sekizkokas teigė, kad pralaimėti buvo itin skaudu, nes visi buvo pasiruošę laimėti.

„Jei pirmoje rungtynių dalyje viskas buvo gerai, tai vėliau varžovai mėgino išmušti mus iš vėžių žaisdami aukštu penketu ir keisdamiesi gynyboje. Mes išgyvenome ir laikėme intrigą, tačiau varžovai pataikė, o ypač mus skriaudė Sertaco Šanli tolimi metimai. Jis buvo itin geros sportinės formos, – kalbėjo trenerio asistentas. – Mums pavyko išplėšti pratęsimą. Po techninių pražangų Erginui, Kyle'as Kuričius gerai sužaidė ir pataikė skaudų mums tritaškį. Taip pat mes svarbiu momentu negalėjome sustabdyti Roko Jokubaičio, kurio prasiveržimas baigėsi taikliu dvitaškiu ir baudos metimu. Mums laiko paskutinei atakai neliko. Dabar turime atsakomosiose rungtynėse Barselonoje pamėginti pasiekti revanšą“.

Stambulo ekipą į neviltį labiausiai varė dar praėjusį sezoną šios aprangą vilkėjęs S. Šanli. Turkas sužaidė geriausias savo karjeros rungtynes Eurolygoje – per 20 min. pelnė 24 taškus (5/6 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 2/4 baudos) ir surinko 25 naudingumo balus.

„Net nežinau, kaip jaučiuosi po tokių rungtynių. Man išties nebuvo lengva žaisti, tačiau esu profesionalas ir darau savo darbą. Tik tiek. Negaliu apsakyti savo jausmų. Sunku žaisti prieš buvusius bendraklubius. Su jais praleidau pastaruosius trejus metus, – kalbėjo S. Šanli. – Galbūt tie tritaškiai ir nebuvo svarbiausi. Mums reikėjo geriau žaisti gynyboje ir mes tai darėme. Mes grūmėmės aikštėje. Taip ir laimėjome. Tai tikrai nebuvo dėl mano ar kieno nors kito metimų“.


„Barcelona“ gruodžio 10-ą dieną savo aikštėje susigrums su Madrido „Real“, o „Anadolu Efes“ gruodžio 9 dieną išvykoje žais su Miuncheno „Bayern“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)