Pasiruošimui serijai „Žalgiris“ turėjo 6 dienas. Šeštadienio turėjusios įvykti „Betsafe – LKL“ rungtynės prieš Klaipėdos „Neptūną“ buvo nukeltos į gegužės mėnesį.

Akivaizdžiais ketvirtfinalio serijos favoritais laikomi „Fenerbahče“ krepšininkai prieš metus nutraukė „Žalgirio“ žygį link finalo, nugalėdami Lietuvos čempionus Eurolygos pusfinalyje.

Stambulo krepšininkai šiame sezone užėmė pirmąją vietą čempionate per 30 sezono susitikimų pralaimėjo tik 5 kartus. „Žalgiris“ laimėjęs pusę rungtynių paskutinę minutę įšoko į Eurolygos atkrintamąsias, užėmęs 8 -ąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Treneri, ar naudinga buvo neilga pertrauka iki serijos? – žurnalistai Kauno oro uoste paklausė Šarūno Jasikevičiaus.

– Manau, ir pailsėjome, ir pasportavome. Stengėmės vėl iš naujo žaidėjus užkrauti serijai. Buvo fizinio darbo. Malonu, kad viduryje sezono turėjome šiek tiek laiko padaryti du pagrindinius dalykus – ir pailsėti, ir užsikrauti. Kaip tai įtakos seriją, matysime.

Su komanda skrenda ir Paulius Jankūnas. Kokia jo būklė?

Pauliaus būklė gerėja. Kiekvieną dieną bandys vis daugiau treniruotis. Nemanau, kad labai daug iš jo galima tikėtis šiuo metu, tačiau kapitono buvimas šalia tokiu svarbiu momentu yra labai svarbus.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai išvyksta į Stambulą

Ar galima daryti kažkokias išvadas po reguliaraus sezono dvikovų su Turkijos ekipa?

– Daugiau mažiau žinome, kaip jie puls, jei naudosime tam tikras gynybos sistemas ir atvirkščiai. Žinoma, dabar visai kitas etapas. Kiekvieno kamuolio, kiekvieno detalės svarba didėja. Tą bandome žaidėjams išaiškinti, kur galima rizikuoti, kur ne, kur jų stiprybė.

Kita vertus penketukai dabar labai skiriasi, jie dabar žaidžia žemesniu penketu, todėl pasikeitimų yra.

Po dvikovos Kaune minėjote, kad Stambulo ekipa jums yra numeris vienas, Kokie akcentai prieš artėjančią seriją?

– Jie yra labai disciplinuoti ir patyrę. Negalime jiems duoti dovanų – blogų baudų, lengvų metimų, nes ir jie mums su tokia patirtimi daug dovanų neduos. Ši komanda yra sukurta būtent šiai sezono stadijai. Labai svarbu, kad suprastume kiekvienos detalės svarbą.

Tai komanda, kuri demonstruoja labai efektyvų puolimą, labai gerai įžaidžia kamuolį. Vėlgi tos pačios baudos jiems įgavus tam tikrą pranašumą yra labai svarbios. Taip pat svarbu neleisti jiems rinkti lengvų taškų, ką jie darė antrose rungtynėse. Idėja kautis dėl kiekvieno centimetro dabar dar labiau sustiprėja, nes varžovai yra labai stiprūs fiziškai.

Turime žinoti, kur eiti su kamuoliu. Antrose rungtynėse jie savo fiziniu žaidimu mus absoliučiai išmušė iš žaidimo. Kita vertus, fiziniu žaidimu antroje pusėje mes juos išmušėme. Turime suprasti, kad turime žaisti fizinį žaidimą, kitaip mes neturime jokių šansų.

„Fenerbahce“ šį sezoną geriną vieną rekordą po kito. Ar tai stipriausia pastarųjų metų ekipa?

– Sunku pasakyti, nes labai daug rungtynių laimėjo paskutinėmis sekundėmis, paskutiniais metimais. Žaidžia solidžiai, o sudėtis daugmaž ta pati jau kelis sezonus. Žaidžia kaip iš knygos, nes supranta sistemą, supranta vienas kitą. Šis faktorius labai jaudina. Ar jie geresni? Nežinau.

Ar paskutinis mėnuo pridėjo pasitikėjimo savimi?

Pergalės visą laiką duoda pasitikėjimo, tačiau reikia suprasti, kad dabar laukia naujas etapas, nauja serija, o varžovas pats rimčiausias. Viskas prasideda iš naujo.

Ketvirtfinalio rungtynių iki trijų pergalių tvarkaraštis

1.„Fenerbahče“ – „Žalgiris“balandžio 16Stambulas
2.„Fenerbahče“ – „Žalgiris“balandžio 18Stambulas
3.„Žalgiris“ – „Fenerbahče“balandžio 23Kaunas
4.*„Žalgiris“ – „Fenerbahče“balandžio 25Kaunas
5.*„Fenerbahče“ – „Žalgiris“balandžio 30Stambulas

* planuojamos rungtynės, jei jų prireiks

Komandų statistikos vidurkiai

„Fenerbahče“Statistika„Žalgiris“
59 proc.Dvitaškiai53,1 proc.
43,2 proc.Tritaškiai38,9 proc.
80,4 proc.Baudos81,4 proc.
30,7Atk. kam.32,5
18,2Rez.perd.18
6,6Per. kam.5,9
11,6Klaidos12,9
2,3Blokai1,6



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)