ASVEL ekipa – turnyro lentelės kaimynė „Žalgiriui“, su 8-iomis pergalėmis prancūzų klubas užima 14-ą vietą.

Viena pergale mažiau turintis „Žalgiris“ – 15-as.

ASVEL šiuo metu skaičiuoja 5-ių pralaimėjimų seriją ir sausį dar nepatyrė pergalės džiaugsmo: nusileista Madrido „Real“, Belgrado „Crvena Zvezda“, abiem Stambulo klubams, o praėjusią savaitę pralaimėjo ir Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams.

Varžovų gretose rezultatyviausiai rungtyniauja 208 cm ūgio Adreianas Payne'as, kuris per mačą pelno po 10,6 taško bei drąsiai meta iš toli, jo tritaškių taiklumas viršija 40 proc. (11/27, 40,7 proc.), be to, aukštaūgis atkovoja po 3,4 kamuolio.

„Žalgiris“ per paskutines šešerias rungtynes laimėjo 4 kartus, ypač įspūdingai Lietuvos ekipa praėjusią savaitę patiesė Berlyno ALBA ekipą.

„Tai labai gerai namuose žaidžiantis varžovas, savo arenoje skina pergales, svarbiausia šiame mače – fiziškumas. Jie varžovus išmuša iš ritmo kieta kova, fizine jėga, žaidžia ties pražangų riba, puolime turi daug opcijų, vis kitas žaidėjas kažkuriose rungtynėse gali ekipą patraukti į priekį“, – apie būsimą varžovą kalbėjo Š. Jasikevičius.

– 7-ios pergalės iš 8-ių pasiektos namuose, čia ASVEL rungtyniauja su kita energija nei svečių arenose?, – buvo paklaustas Š. Jasikevičius.

– Manau, kad žaidžia su panašia, tik kartais namų sienos padeda, gal teisėjavimas kiek kitas namų arenoje. Tikrai kiekviename mače kovoja kietai, fiziškai, tad visų pirma reikia būtent tam būti pasiruošus.

– ASVEL turi 5-ių pralaimėjimų seriją, kas lėmė tą nesėkmingą atkarpą?

– Ko gero, rungtynių kalendorius, nes daugumą mačų žaidė svečiuose. Tiesa, namie nusileido Madrido „Real“, vėliau pralaimėjo keistą mūšį „Crvena Zvezda“ ekipai, kuomet solidžiai pirmavo, bet susitikimo pabaigoje išbarstė turėtą persvarą.

Čia Eurolyga, 5-ių pralaimėjimų serija nieko nestebina.

– Pirmame rate praleisti tik 56 taškai, ar gynyba vėl bus esminis faktorius kovoje dėl pergalės?

– Egzistuoja visuma, bet esminis dalykas – fiziškumas.

– Pirmas mačas vyko sezono pradžioje, ar įžvelgiate varžovų žaidime kokių nors naujovių?

– Pokyčiai tik pas mus – nėra Mariaus Grigonio. Marius jau atrodo taip ilgai nežaidžia, kad net keista žiūrėti dabar į jį (šypsosi). Atrodo, taip jo pasiilgę esame, laukiame jo grįžimo. Kalbat apie varžovus, jie žaidžia daugiau mažiau panašų krepšinį.

Tik gal stebina Adreianas Payne'as, kuris daugiau prisideda, negalvojome, kad gali taip daug ir sėkmingai iš toli atakuoti ASVEL ekipoje.

– Kalbant dar apie M. Grigonį, nuo operacijos prabėgo 2 mėnesiai, kokia jo situacija?

– Nemanau, kad gijimo progresas viršija medikų lūkesčius, labai lėtas procesas, daug negaliu pasakyti, nes tikrai nėra arti sugrįžimo.

– Ar kiti žaidėjai sveiki?

– Taip, įskaitant ir Roką Jokubaitį.

Rungtynių ketvirtadienį pradžia – 21:45 val.

Pirmame rate žalgiriečiai namuose ASVEL ekipą įveikė 70:56.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)