10:25 pirmame kėlinyje atsilikusį „Žalgirį“ išjudino Artūro Milaknio tritaškiai, kurių šis pataikė keturis iš keturių. Iš viso šeimininkai iš toli atakavo 46 proc. taiklumu (10/22).

„Išėjome netinkamai nusiteikę, nors ir bandėme žaidėjams išaiškinti, kad ketvirtadienio rungtynės Maskvoje ar pirmas mačas su „Rytu“ Vilniuje dabar nebeturi jokios reikšmės. Nesugebėjome įsigauti į žaidėjų širdis, bet paskui jie kažkaip ištraukė.

Po slogaus starto pavyko atsigauti, antrą pusę sužaidėme vyriškiau, šįkart gelbėjo ir pataikymas. Gerai, kad „Rytas“ toliau nebuvo pabėgęs“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Prie pėdos operaciją šią savaitę iškentusio Mariaus Grigonio „Žalgirio“ atsarginių suolo pabaigoje sekmadienį prisijungė kapitonas Paulius Jankūnas, kuris taip pat nebuvo registruotas susitikimui.

„Paulius turi problemėlę dėl kojos raumens, visą savaitę kamuoja. Gydytojai patarė suteikti kelias dienas poilsio, taip ir padarėme“, – paaiškino Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Ryto“ vairininkas Dainius Adomaitis ieškojo priežasčių, kodėl ekipa užtraukė rankinį stabdį ketvirtame kėlinyje.

„Tris ketvirčius žaidėme neblogai, laikydamiesi savo plano, atakuodami žaidėjus, kuriuos ir norėjome atakuoti. Bet paskutiniame kėlinyje varžovų atletiškumas ir 7 mūsų klaidos lėmė pralaimėjimą. Tiesiog sprendimai buvo prasti, perdavimai netinkama kryptimi. Žalgiriečiai gindamiesi keitėsi dengiamaisiais, o mūsų žaidėjas su kamuoliu „nenuskaitydavo“ situacijos. To, ką šlifavome įvairiais pratimais treniruotėse, neperkėlėme į rungtynes“, – analizavo D. Adomaitis.

Treneris skundėsi, jog susitelkti vien ties maču Kaune neleido ateinančios savaitės iššūkis – „Rytas“ žais ypač svarbias Europos taurės turnyro namuose rungtynes su Bursos „Tofaš“ (Turkija).

„Patys suprantate, kad tai bus tarsi sezono rungtynės. Bet vis tiek čia buvo Lietuvos derbis, atitinkama atsakomybė, ambicijos. Labai gaila, kad taip sukrito. Žaidėme galvodami apie antradienį, iš anksto ruošdamiesi. Nors po tokios kovos ir tiek daug fizinio kontakto vyrai, matosi, yra pavargę. Gaila, kad toks tvarkaraštis, kad privalome žaisti dvejas rungtynes per tris dienas“, – kalbėjo „Ryto“ strategas.

Primename, kad komandų tarpusavio susitikimą pirmame rate Vilniuje „Žalgiris“ laimėjo rezultatu 88:70.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)