Trečiojo kėlinio pradžioje kamuolį praradęs A. Toupane'as šiurkščiai rėžėsi į „Dzūkijos“ gynėją Parrishą Petty ir parbloškė jį ant parketo. Jurgis Laurinavičius už tokius veiksmus nedvejodamas skyrė prancūzui diskvalifikacinę pražangą.

Š. Jasikevičius teigė šio epizodo nepamatęs, tačiau patikino, jog nesportinis elgesys Kauno komandoje toleruojamas nebus.

„Nemačiau to epizodo, nepastebėjau. Daug vertinti negaliu, man tik pasakė, kad tai buvo labai aiški nesportinė, diskvalifikacinė pražanga. Šiaip, aišku, tokie poelgiai mūsų komandoje netoleruojami. Bandysime aiškintis su juo“, – sakė Š. Jasikevičius.

Žalgiriečiai dar penktadienį žaidė Eurolygos mačą Graikijoje, o pasiteisinimų neieškojęs Š. Jasikevičius teigė, jog rungtynių su „Dzūkija“ pradžia sunki buvo dėl noro suteikti minučių akistatoje su „Olympiakos“ mažiau rungtyniavusiems krepšininkams.

„Mano penketai rungtynių pradžioje išmušė vyrus iš vėžių. Norėjau, kad tie, kurie mažiau žaidė Pirėjuje, šįkart žaistų truputį ilgiau. Ir šiaip, žaidėjai grįžta po traumų, jiems reikia žaisti. Axelis yra vienas iš tų, kuriems po traumos reikėjo žaisti turbūt daugiausiai.

Rungtynės Pirėjuje buvo sunkios fiziškai ir emociškai. Labai gero krepšinio nesitikėjome parodyti, nors antra mačo pusė prieš „Dzūkiją“ buvo tikrai puiki. Po pertraukos buvo mažiau atsitiktinių varžovų metimų, o ir mes patys gynėmės solidžiau ir protingiau.

Niekada nenoriu pasiaiškinimų daug turėti, bet tikrai žaidėjams nėra lengva su šiuo ritmu. Penktadienį grįžome labai vėlai, bet sakau, 48 valandos yra tikrai užtektinai, kad atsigautum ir eitum vėl į kovą. Negali būti jokių pasiaiškinimų“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Dzūkijos“ strategas Alaras Varrakas teigė užuodęs šansą pasipriešinti kauniečiams. Estas taip pat pasidalino savo nuomone apie nesportinį A. Toupane'o elgesį.

„Žalgiriečiai tik vėlyvą penktadienio naktį grįžo iš Graikijos, todėl pasiruošti šiam mačui jiems buvo labai sunku. Užuodžiau šansą, mes buvome gerai pasiruošę, taktiškai pasirengėme labai gerai ir dominavome pirmąsias 15 minučių, jaučiausi puikiai, bet per kitą 15 minučių atkarpą varžovai pademonstravo nuostabią gynybą.

Manau, jog išvarydami A. Toupane'ą teisėjai priėmė gerą sprendimą. Atrodo, kad jis taip pasielgė susierzinęs, jis tyčia trenkė P. Petty. Krepšinio rungtynėse taip daryti negalima“, – sakė A. Varrakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)