Šiemet jos bus šiek tiek trumpesnės: ketvirtfinalyje ir pusfinalyje komandos kovos ne iki trijų pergalių, kaip kad būdavo ankstesniuose sezonuose, tačiau iki dviejų.

Finale čempionas paaiškės serijoje iki trijų pergalių.

Paprašytas įvertinti šią naujovę, „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius neslėpė savo kategoriškos nuomonės.

„Žaidėjai laukia atkrintamųjų rungtynių. Žaidžiamas ilgas reguliarusis sezonas, kiekviena komanda sužaidžia po 36 rungtynes.

Jau po pirmojo rato kai kuriose arenose ima mažėti žiūrovų skaičius. Gerai, „Žalgiriui“ atvykus į Uteną ar Pasvalį, arenos užsipildo, tačiau, štai, Panevėžyje netrūko tuščių vietų.

Juk atkrintamosios varžybos yra tai, ko laukia visi. Ne tik Lietuvoje, bet tai galioja visame pasaulyje.

Nesuprantu, kodėl tą reikia trumpinti? Tai katastrofa.

Lyga turi suprasti, ko laukia sirgaliai. Labai nelogiška“, – pastabas lygos vadovams bėrė Š. Jasikevičius.

Kalbėdamas apie rungtynes Šaras pasidžiaugė dideliu susidomėjimu. Rungtynes arenoje stebėjo apie 10 tūkst. žiūrovų.

Strategas liko patenkintas komandos pasirodymu pirmoje rungtynių dalyje. Kauniečiai antrą kėlinį laimėjo triuškinamai 32:13. Tiesa, antra rungtynių dalis ne itin patiko „Žalgirio“ vairininkui.

„Aiškiai matėsi, kad pirmoje pusėje dominavome, o antroje pusėje atsipalaidavome. Kai atsipalaiduoji, jie priartėja, laimei, gerai, kad situaciją suvaldėme. Esu labai patenkintas pirmąja puse, o iš antros pusės žaidimo galima būtų pasimokyti.

Šiuolaikiniame krepšinyje labai greitai viskas apsiverčia, tampa sunku žaisti, jei neatsakai į jų kontaktą. Trečiajame kėlinyje jautėsi jų fiziškumas, jie atkovojo 7 ar 8 kamuolius po mūsų krepšiu. Tai pakreipė rungtynes nemalonia linkme. Antroje pusėje padarėme per daug klaidų“, - po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjo Š. Jasikevičius.

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris D. Adomaitis pagrindine savo auklėtinių pralaimėjimo priežastimi įvardino fiziškumo stoką bei pralaimėtą kovą dėl atšokusių kamuolių.

„Manau, viskas labai paprasta tokiose rungtynės. Žaidžiant su „Žalgiriu“ viskas sukasi apie lengvus taškus.

Pirmoje pusėje visiškai paleidome „lentą“. Be galo sunku žaisti kuomet priešininkai pusę taškų pelno atkovoję kamuolį po mūsų krepšiu. Tai per dideli skaičiai, buvo sudėtinga žaisti. Truko ir atletiškumo, buvo situacijų 50/50. Visos tos situacijos buvo jų”, - rungtynes reziumavo D. Adomaitis.

Mače su „Žalgiriu“ ant suolo liko vienas „Ryto“ lyderių D.J. Seeley. D. Adomaitis teigė, kad nenorėjo rizikuoti ir leisti visiškai po traumos nepasveikusio žaidėjo į aikštę. Strategas patikino, kad gynėjas jau treniruojasi su komanda ir bus pasiruošęs kitą savaitę startuosiančiam ketvirtfinaliui. „Rytas“ jame susikaus su Utenos „Juventus“ krepšininkais.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS324
2.NEPTŪNAS288
3.RYTAS2610
4.LIETKABELIS2313
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS1620
6.JUVENTUS1521
7.SKYCOP1323
8.DZŪKIJA1224
9.NEVĖŽIS828
10.ŠIAULIAI729



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)