Po rungtynių „Barcelona“ strategas Šarūnas Jasikevičius negailėjo gerų žodžių savo komandai, o daugiausiai komplimentų sulaukė krepšininkų darbas gynyboje.

„Sužaidėme labai solidžias rungtynes, ypač organizuodami gynybą prie savo krepšio. Ketvirtame kėlinyje varžovai turėjo daugiau laisvės ir pelnė šiek tiek per daug taškų, tačiau visumoje galime būti patenkinti savo pasirodymu“, – konstatavo antrą sezoną prie Katalonijos superkubo vairo stovintis 45-erių krepšinio specialistas.

Per pirmus tris kėlinius „Barcelona“ krepšininkai pelnė 69 taškus, o varžovams iš Badalonos leido surinkti vos 48 taškus. Tiesa, ketvirtame kėlinyje gynybiniai pančiai kiek atsileido ir paskutinį kėlinį svečiai laimėjo 24:20.

Anot Š. Jasikevičiaus, pergalę lėmė ne tik gera gynyba, bet ir solidus žaidimas puolime. „Atakuodami mes priimdavome gerus sprendimus, kai varžovai rizikuodavo ir suteikdavo mums progą pasirinkti atakos užbaigimo variantus. Neblogai pataikėme, laimėjome kovą po krepšiais, o tai leido mums rengti greitas kontratakas. Sveikinu krepšininkus, visi jie sužaidė solidžias rungtynes ir prisidėjo prie pergalės“, – teigė Š. Jasikevičius.

Visgi vienas „Barcelona“ krepšininkas su šiais lietuvio teiginiais galėtų ir nesutikti. 10 minučių aikštėje praleidęs Kyle'as Kuricas prametė visus 3 savo metimus ir rungtynes baigė be taškų, tačiau surinkęs minus 3 naudingumo balus. 32 krepšininkas per paskutines penkerias rungtynes Ispanijos čempionate 12 kartų atakavo iš toli, bet nei vienas tritaškis tikslo nepasiekė. Atkrintamosiose varžybose „Barsos“ snaiperis vidutiniškai žaidė po 11 minučių, tačiau kol kas nepelnė nei taško.

Tačiau Jasikevičius krepšininko problemų nesureikšmino. „Visi žinome, kad Kyle'as yra aukščiausio lygio snaiperis. Jam tik reikia pataikyti vieną metimą – ir visos kalbos apie jo prastą sportinę formą bus pamirštos. Tada visi vėl kalbės, koks jis puikus krepšininkas ir kaip sunku prieš jį gintis“, – samprotavo Š. Jasikevičius.

Antrasis pusfinalio serijos mačas sekmadienį vėl bus žaidžiamas Barselonoje. Kitame pusfinalyje po vienerių rungtynių Madrido „Real“ 1-0 pirmauja prieš Vitorijos „Baskonia“ ekipą. Ispanijos čempionato pusfinalio serijoje žaidžiama iki trijų pergalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją