Kokios emocijos per minutės pertraukėlęs liejosi ant „Barcelonos“ atsarginių suolo, jau rašėme reportaže apie rungtynes. Itin aštrių pastabų iš 44-erių lietuvio susilaukė Katalonijos ekipai atstovaujantis vengras Adamas Hanga, turėjęs išklausyti asmeniškai jam skirtos trenerio tirados dėl nurodymų nesilaikymo.


Kad yra nepatenkintas aikštėje matomu vaizdu, Š. Jasikevičius pripažino ir po rungtynių bendraudamas su žiniasklaida.

„Žinoma, pradėti sezoną pergale yra labai svarbu. Įveikėme komandą, kuri praėjusį sezoną buvo tarp keturių geriausių – žinojome, kad jie mums mes iššūkį, nes tiek varžovų treneris, tiek krepšinkai turi nugalėtojų charakterį.

Tačiau... vertinant viską, galiu pasakyti, kad mūsų gynyba buvo labal labai bloga. Nedarėme nieko, ką buvome susitarę daryti per rungtynes. Ir laimėjome tik dėl natūralaus žaidėjų talento ir gero pataikymo iš toli“, – konstatavo Š. Jasikevičius.

„Barcelona“ minėtame susitikime pataikė 12 iš 20 (60 proc.) tritaškių, o vien formą atgavęs Alexas Abrinesas realizavo 5 iš 6 tolimų metimų.

„Mums svarbu nuolat gerinti savo žaidimą, bet aš kol kas manau, kad praėjusį savaitgalį Ispanijos Supertaurės varžybose mes rungtyniavome geriau, nei tai darome dabar, – toliau nerimo Š. Jasikevičius. – Teks dirbti su komandiniu charakteriu, nes tokių dalykų, kai pirmaudami 12 taškų persvarą išbarstome per keletą minučių, pasitaikyti nebegali.“

Pažymėtina, kad tuščioje „Palau Blaugrana“ arenoje garsiai aidėjo ne tik Š. Jasikevičiaus pastabos. Emocingais proveržiais per minutės pertraukėlęs pasižymėjo ir varžovų treneris Joanas Penarroya.


Šią savaitę „Barcelonos“ laukia dar dvejos Ispanijos čempionato rungtynės. Ketvirtadienį išvykoje Š. Jasikevičiaus kariauna susirems su Malagos „Unicaja“, o sekmadienį namie priims Bilbao „Retabasket“ krepšininkus.

Apie tai, kad rungtynėse su „San Pablo“ komanda neišpildė trenerio reikalavimų, pripažino ir minėtasis A. Abrinesas, iš viso pelnęs 22 taškus – tiek pat, kiek ir Nikola Mirotičius.

„Visą savaitę dirbome nauja gynybos sistema, bet nesugebėjome jos pritaikyti. Dabar turime tris dienas iki rungtynių su „Unicaja“, manau, kad žinome savo klaidas ir bandysime jas ištaisyti“, – tvirtino snaiperis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)