Kevinas Pangosas vėl žaidė meistriškai, Paulius Jankūnas minė varžovams savo amžiną mįslę, blykstelėjo Vasilije Micičius, o Edgaras Ulanovas antrą sykį iš eilės paskutinėmis sekundėmis pastojo kelią „Unicaja“ krepšininkams.

Bet už pergalę Š. Jasikevičiaus buvo dėkingas ne jiems.

„Be sirgalių šitos pergalės nebūtų“, – sausakimšai „Žalgirio“ arenai nusilenkė specialistas.

Trenerio nuomone, tik tribūnos antroje mačo dalyje išjudino šeimininkų vežimą, kuris iki tol braškėjo.

Iki pertraukos „Žalgiris“ gynėsi neypatingai, o pats strigo kitoje aikštės pusėje – išskyrus K. Pangosą, kuris surinko trečdalį komandos taškų (11). Savo ruožtu, daugiau tritaškių nei dvitaškių pataikę andalūzai rado neįprastus lyderius Danielį Diezą (10 taškų) bei Adamą Waczynskį (9) ir pirmavo 40:32.

„Unicaja“ žaidimo variklis Nemanja Nedovičius pats į krepšį pernelyg nesidairė, užtat maitino kamuoliais komandos draugus, per rungtynes atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus. Iš viso Malagos klubas jų surinko 26 – anot Š. Jasikevičiaus, įspūdingai daug.

„Visur vėlavome. Keista, kad praėjusias rungtynes pralaimėjusi komanda stokoja kovingumo. Atrodo, kad dar nesuprantame antro rato esmės. Nesuvokiame, kaip kitos komandos lips ant mūsų, kaip stengsis pasivyti. Laimėti antrame rate – visiškai kitas dalykas nei pirmajame. Taip, šitie žaidėjai turi charakterį, „ištraukė“ rungtynes. Bet taip reikėjo žaisti nuo pat pradžių.

Jaučiuosi kaltas, kad per penkias dienas neparuošiau komandos eiti luptis. Įsivaizduoju, kad aš jų niekaip neįtikinu stengtis iš paskutiniųjų nuo pradžių, nežinau. Bandysiu. Šįkart tik fanų energija „užkūrė“ žaidėjus. O pirmoje dalyje padarėme aibę klaidų, buvome per minkšti, svečiai labiau norėjo laimėti. Jeigu nėra noro, viso gero“, – kritiškas buvo Š. Jasikevičius.

Po pertraukos žalgiriečiai pagerino kovą dėl atšokusių kamuolių ir trečią kėlinį laimėjo 20:15. O paskutiniajame jau užvirė kautynės taškas į tašką.

34-ą min. P. Jankūnas įsigudrino aikštės viduryje perimti kamuolį iš pražangos laukusio N. Nedovičiaus, vėliau pataikė du firminius dvitaškius iš vidutinio nuotolio – 70:64. Skaudžiai dūrė ir likus dviem minutėms tritaškį paleidęs Artūras Milaknis – 75:68.

Svečiai pačioje pabaigoje dar turėjo progą išsigelbėti įjungę baudų metimų karuselę. Bet Europos taurės laimėtojų viltį užgesino Ray McCallumo metimą blokavęs pirmosios tarpusavio dvikovos herojus E. Ulanovas.

Apie pastarąjį Š. Jasikevičius atsiliepė dviprasmiškai.

„Ulanovas žaidė kaip visa komanda. Pirmoje pusėje – vienaip, antroje – kitaip. Jis yra absoliutus komandos veidas ir turi suprasti, kad laimint akcijos kyla. Bet tai reiškia, jog jam, K. Pangosui, P. Jankūnui reikia būti pasiruošusiems surasti kažką naujo, nes to, kas buvo iki šiol, nebeužteks.

Tai – psichologinis dalykas. Didžiosios komandos žiūri į „Žalgirį“ kaip į galimybę, kaip į tuos, kurie neatlaikys tempo. Galime pralaimėti, tvarkoje, esu tam pasiruošęs. Bet tik tuo atveju, jeigu pralaimėsime logiškai, laikydamiesi plano, atsidavusiai kovodami. Tada gerai, bet šiandien pirmoje pusėje viso to nebuvo. Negalime galvoti, kad kažką jau pasiekėme, nes kiekviena komanda bandys atimti iš mūsų tašką“, – aiškino treneris.

Šįkart rezultatyviausiai žaidęs K. Pangosas užbaigė akistatą surinkęs 16 taškų, atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 4 ir perėmęs 2 kamuolius. Antroje rungtynių dalyje kanadietis sulaukė žymiai didesnio komandos draugų palaikymo: taškų pelnė visi 10 ant parketo išbėgusių žalgiriečių.

Į „Žalgirio“ sąskaitą Eurolygoje įkrito 11 pergalė per 17 susitikimų. Š. Jasikevičiaus auklėtiniai toliau dalinasi 4-6 vietomis su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Madrido „Real“ (Ispanija). „Unicaja“ yra pelniusi 7 pergales.

Lapkričio viduryje pirmojoje komandų tarpusavio akistatoje kauniečiai svečiuose po pratęsimo laimėjo 85:83.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvejos Eurolygos rungtynės: antradienį išvykoje su Bambergo „Brose“ (Vokietija) ir ketvirtadienį namuose su „Valencia“ (Ispanija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)