„Žiauriai, žiauriai skausmingas pralaimėjimas. Ne dėl namuose prarasto taško. Antrą kartą iš eilės mus namuose varžovai apstumdo, išmuša iš pozicijų, yra atletiškesni už mus, todėl negalime žaisti savo krepšinio.

Kuri šiandien diena, spalio 30-oji? Jeigu žaidėjai tokiu metu trenerio informacijos vis dar nepriima, nepadaro išvadų po analogiškų rungtynių su Vilerbano ASVEL, tai jau nesuprantami dalykai. Nežinau, ką jie skaito, ką jie daro, bet mūsų komandoje lyderystė neegzistuoja“, – širdo kauniečių vairininkas.

Krepšinis trečiadienį didžiąją mačo dalį buvo bjaurus kaip rudeniškas oras: abi komandos prastai pataikė iš visų nuotolių, todėl turėjo sunkiai stenėti rinkdamos taškus. Kad gynyba visiškai nustelbė puolimą, liudija ir blokų statistika: iš viso taip sustabdytos buvo net 11 atakų.

Kita vertus, tokių atkaklių rungtynių „Žalgiris“ šiame sezone dar nežaidė: iki ketvirto kėlinio vidurio nė viena ekipa neturėjo didesnės nei 5 taškų persvaros.

Tuomet „Zenit“ patyliukais nusėlino į priekį 54:46, bet iš toli pagaliau pradėję pataikyti Lietuvos čempionai paskutinę minutę sumažino atsilikimą iki minimumo. Vis dėlto dvitaškį su pražanga pataikė Mateuszas Ponitka, „Žalgiris“ suklydo perduodamas kamuolį, ir...

Nutiko kažkas nekasdieniško. Likus žaisti 2,4 sek. po atkovoto kamuolio po savo krepšiu Lukas Lekavičius pašoko į orą, o šalia buvęs Alexas Renfroe padarė kvailystę, stumtelėdamas kamuolį priekin šveičiantį įžaidėją.

Pasitariusiems teisėjams beliko fiksuoti pražangą metimo metu ir skirti tris baudų metimus, kuriuos visus realizavęs L. Lekavičius išlygino rezultatą (62:62) ir išplėšė pratęsimą.

Bet mačo didvyriu gynėjas netapo, mat nuo likimo Š. Jasikevičiaus auklėtiniai pabėgo tik trumpam. Pratęsimo metu aikštėje karaliavo M. Ponitkos vedamas ir kovoje „po lenta“ ėmęs dominuoti „Zenit“, papildomas 5 minutes laimėjęs 20:8.

Buvusio Kauno ekipos vairininko Joano Plazos treniruojami rusai, palaikomi saujelės už atsarginių suolo įsitaisiusių aistruolių, geriau išnaudojo savo rezervus – taškais pasižymėjo vienuolika „Zenit“ atstovų.

Bet Š. Jasikevičiui sunkiausia susitaikyti buvo su 19 taškų, kuriuos pelnė M. Ponitka. Dėl 26-erių lenko dominavimo treneris apkaltino nesėkmingai jį stabdyti bandžiusius lietuvius: Marių Grigonį, Edgarą Ulanovą ir Artūrą Milaknį.

„Turime tris Lietuvos rinktinės narius, kurie labai gerai pažįsta Ponitką. Jis buvo viso to, kas mums nepavyko antroje rungtynių dalyje, esmė. Leisti jam mesti tritaškius buvo mano sprendimas. Bet jeigu dar leidi jam veržtis, kovoti dėl kamuolių po mūsų krepšiu, palieki laisvą greitame puolime – tai jau katastrofa. Aš dabar išeičiau į aikštę su pilvuku, ir tai jis man bent jau už nugaros neįkirstų.

Nesuprantu, kas tie mūsų lyderiai ir kaip jie išlaikys rūbinę parengtyje. Tą patį kalbėjau po rungtynių su ASVEL, po penkių dienų – vėl tas pats. Čia jau ne pamoka, čia tendencija.

Mūsų pačių namuose iš mūsų atima saldainius ir išeina pro duris. Žiauriai nefainai jaučiuosi, esu tikrai labai nusivylęs“, – mintimis ir emocijomis dalinosi Š. Jasikevičius.

Paklaustas apie komandos krachą pratęsime, treneris traukė pečiais.

„Nesuprantu, kaip šaukiant 13 tūkst. triukšmingų mūsų fanų „Zenit“ per penkias minutes įmetė 20 taškų. Bet nežinau, ko čia stebitės, nes tas pats vyko visas rungtynes“, – irzlus buvo specialistas.

O pasiteiravus apie stringantį ekipos puolimą, jis vėl pabrėžė per žemą atletiškumo lygį.

„Labai trūksta geresnio žaidimo organizavimo. Kažko visada trūks, nesame „Barcelona“. Bet tikrai negali trūkti noro, daužymosi. Ir to geriausia pasimokyti po pergalių, nes po pralaimėjimų dvigubai skausmingiau tai daryti“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Svečiai trečiadienį vertėsi be traumuoto kapitono Jevgenijaus Voronovo ir Andrejaus Zubkovo, „Žalgiriui“ vis dar nepadėjo Rokas Jokubaitis.

Pirmąją šio sezono „dvigubą“ Eurolygos savaitę „Žalgiris“ užbaigs penktadienį maču svečiuose su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).

Eurolygos rikiuotė po trečiadienio rungtynių (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Barcelona5067
2.CSKA4160
3.Anadolu Efes4126
4.Chimki4126
5.Armani Olimpia417
6.Bayern3240
7.Maccabi3218
8.ASVEL32-32
9.Baskonia2315
10.Žalgiris2311
11.Olympiakos23-4
12.Panathinaikos23-4
13.Madrid23-33
14.Zenit23-54
15.Crvena Zvezda14-16
16.ALBA14-18
17.Fenerbahče14-34
18.Valencia05-75


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)