„Žalgiris“ ketvirtadienį pranešė, kad prie komandos prisijungs dar vienas naujokas Derrickas Waltonas, kuris bus jau šeštasis naujas žaidėjas kauniečių gretose šį sezoną. Į Lietuvą jis atvyks jau artimiausiu metu.

Sugrįžęs po pergalės Turkijoje Š. Jasikevičius sulaukė klausimų būtent apie naująjį papildymą.

„Visą laiką stebėjome rinką, matome, kad sezonas bus ilgas, rungtynių daug. Mūsų žaidime truko žaidėjo, kuris galėtų ardyti gynybą ir pataikyti. Neaišku, kaip naujokas supras savo vaidmenį ir Europos krepšinį, bet jis turi mums reikiamas charakteristikas.

Esame ta komanda, kuri nori turėti daugiau nei 12 žaidėjų visą sezoną. Norime, kad žaidėjai būtų šviežesni, kai ateisime į paskutinę sezono dalį. Pernai ne viskas pavyko, todėl norime turėti 13 žaidėjų ir galbūt porą iš dublerių komandos”, – oro uoste kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ vairininkas teigia neabejojantis, kad iš NBA atvykusiam krepšininkui reikės laiko adaptuotis, tačiau treneris tiki, kad šis žaidėjas bus naudingas komandai – D. Waltonas buvo vienas iš pagrindinių komandos taikinių vasaros metu.

„Šis žaidėjas neatvažiuoja čia versti kalnų, jis bus komandos dalis, dėlionės dalis. Bus matyti, kaip jis prisitaikys. Informacija apie ji yra tikrai gera, žmogus viską daro dėl komandos. Paprastai tokiems žaidėjams reikia laiko ir jie anksčiau ar vėliau pritampa. Tikimės, kad taip ir bus.

Vasarą juo tikrai domėjomės, jis buvo mūsų favoritas, tačiau jis pasirašė kontraktą su Čikagos „Bulls“. Dabar, kai buvo atleistas, nusprendėme, kad jis yra tas žmogus, kuris mums gali padėti“, – sakė Š. Jasikevičius.

Strategas tikisi, kad turėdamas ilgą atsarginių suolą ir perpildytą įžaidėjų grandį, treneriai ras laiko pasireikšti visiems.

„Aš pasakiau žaidėjams, kad visi yra reikalingi, visi turi žinoti savo vaidmenį ir kad su tokiu kalendoriumi norime turėti 13-14 žaidėjų. Žais ir Rokas Jokubaitis, ir Lukas Uleckas. Treneriui tai yra problema, tačiau tai maloni problema“, – kalbėjo Šaras.

Planuojama, kad naujokas aikštėje galės žaisti vienu metu tiek su N. Woltersu, tiek su L. Westermannu.

Kalbėdamas apie rytojaus rungtynes su „Fenerbahče“, Š. Jasikevičius įvardino varžovą kaip rimtą pretendentą į Eurolygos trofėjų.

„Toks jau tas mūsų kalendorius – atvažiuoja vieni iš favoritų. Komanda žaidžia kaip iš natų. Prisidėjo du žaidėjai iš NBA. Nors jie dar nerodo savo tikrojo veido. Jiems reikia suprasti Europos krepšinį. „Fenerbahče“ yra visiški Eurolygos favoritai“, – trumpai penktadienio varžovus apibendrino Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)