Lietuvio kelias atgal į Barseloną buvo ilgas – tik po kelių vasarų bendravimo su Šaru pavyko pasiekti sutarimą, kuris išpildė daugelio „Barcos“ fanų svajonę.

Tiesa, pats 44-erių kaunietis teigė, jog rinkdamasis klubą sentimentus stengėsi atidėti į antrą planą. Specialistui svarbiau turėti reikiamų įrankių vaisingam darbui.

„Daugiau negalvoju apie mylimiausius klubus. Labai patogiai jaučiausi Tel Avive, Atėnuose ir Barselonoje. Dabar labiausiai ieškau galimybės gerai dirbti. Šią vasarą kalbėjomės ir išsprendėme tam tikrus dalykus. Viskas įvyko labai greitai – per 24 ar 48 valandas. Mane tai nustebino. Šiuo metu viskas vyksta taip, kaip reikia, ir tuo esu labai patenkintas“, – dėstė Š. Jasikevičius.

Vienas svarbiausių elementų sėkmingam darbui stratego pareigose – stiprus trenerių štabas. Į jį Barselonoje Š. Jasikevičius priviliojo savo talkininkus iš Kauno „Žalgirio“ Darių Maskoliūną, Tomą Masiulį ir Justiną Grainį.

„Dabar mąstau kitaip nei tuomet, kai buvau žaidėjas. Treneriui reikia žmonių aplink save, su kuriais gali dirbti kartu ir kurie tavimi pasitiki. Kai esi žaidėjas – ateini, treniruojiesi, stengiesi būti pasirengęs, tuomet eini namo ir viskas. Tačiau trenerio darbas tuo nesibaigia, jis privalo galvoti už 14 žaidėjų, kasdienėje rutinoje yra daugybė dalykų, apie kuriuos reikia pakalbėti. Todėl treneriui svarbu turėti patikimų žmonių“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Jis taip pat atskleidė, kad su juo susisiekė daugiau klubų, ne tik vasarą linksniuotas Stambulo „Fenerbahče“.

„Tačiau tiesa ta, kad man labai patiko „Barcelona“ komandos sudėtis. Žinojau, kad ateina ir Nickas Calathesas, ir galima bus dar kažką pasikviesti. Viskas buvo pakankamai paprasta ir aišku. Mane, žinoma, tai maloniai nustebino“, – finansinėmis katalonų galimybėmis sužavėtas lietuvis.


Ko dar trūksta jo komandai?

„Atrodo, nieko. Mums nereikia daugiau aukštaūgių, turime gerų žaidėjų ir kitose pozicijose. Tik galbūt mums trūksta žmonių, kurie dar labiau norėtų kovoti. Mums truputį trūksta charakterio. Kiekvienas čia gali pelnyti 20 taškų per rungtynes, tačiau reikia tokių, kurie trokštų kovoti.

Mums reikia skiepyti nugalėtojų mentalitetą, tai bendras tikslas. Bendroje komandos dėlionėje labiau trūksta ne detalės, o charakterio. Ko tikrai norėčiau, tai turėti komandoje akiplėšų, kurie kovotų kiekvieną dieną, net treniruotėse, ir keltų bendrą lygį“, – sakė katalonų strategas.

Jis pabrėžė, kad pergalės svarbu, bet dabar itin svarbu pakloti gerus pamatus: „Šiuo momentu rezultatas net nėra pats svarbiausias dalykas. Žinoma, turime laimėti, tačiau jei matome, kad tobulėjame, kad komanda kasdien tampa geresnė, tuomet tokie dalykai yra aukščiau už bet kokį rezultatą“.

„Barcelona“ Eurolygos sezoną pradeda spalio 1 dieną rungtynėmis savo aikštėje su Maskvos CSKA. „Žalgiris“ tą pačią dieną žais Pirėjuje su vietos „Olympiakos“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)