Po pergalės žalgiriečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius buvo patenkintas žaidimu, tačiau turėjo griežtų pastabų komandos jaunimui.

„Žaidėme su didele energija, bet kai kuriais momentais pavedė protas, o ypač jauniems žaidėjams. Buvo kažkokių klaidų, bet apskritai kalbant, vyrai į šias rungtynes žiūrėjo labai rimtai, o šiuo metu to mums ir reikia“, – kalbėjo „Žalgirio“ vedlys.

– Šiose rungtynėse žaidė ir Eurolygoje didelį krūvį gaunantys žaidėjai. Ar nebuvo minčių duodi daugiau laiko jaunimui?

– Galvoju, kad reikia žaisti su pagrindiniais žaidėjais ir ruoštis finalo ketvertui. Mūsų laukia rungtynės ir nėra kada galvoti, ar užkrauti žaidėjus, ar ne. Kalendorius iki finalinio ketverto yra labai blogas, bet bandysime ruošis ir manau, kad vyrai tai supranta.

– Kokį įspūdį paliko antroje pusėje žaidęs „Žalgirio“ jaunimas?

– Buvo labai daug psichologinių klaidų. Jie žino, žiūri tas pačias vaizdo peržiūras kaip ir kiti komandos draugai, todėl, manau, kad galėjo sužaisti kur kas geriau.

Nuskambėjus paskutiniai rungtynių sirenai „Žalgirio“ strategas priėjo prie teisėjų ir kažką emocingai aiškino, tačiau, pasak trenerio, tai buvo tik juokai.

„Ne. Neturėjau diskusijos. Momentais net pajuokavome“, – teigė Š. Jasikevičius.

Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka pralaimėjimą teisino fizinio pasirengimo stoka.

„Žalgiris“ žaidė susikaupę, nuo pat pradžių į aikštelę žengė pagrindiniai žaidėjai. Mes turime problemų su gynyba, todėl neatlaikėme fizinio kontakto prieš kauniečių aukštaūgius. Tai matėsi ir baudų metimų statistikoje. Puolime taip pat trūko agresyvumo baudos aikštelėje“, – teigė svečių treneris.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, nesėkmės, taškai):

1.LIETUVOS RYTAS29629
2.ŽALGIRIS28428
3.NEPTŪNAS241124
4.LIETKABELIS201520
5.ŠIAULIAI161916
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS132113
7.JUVENTUS122212
8.NEVĖŽIS122312
9.DZŪKIJA102510
10.VYTAUTAS8268

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)