Nors „Žalgiris“ rungtynes pradėjo išskirtinai lietuvišku starto penketu, LKL lyderių ir etatinių finalininkų dvikovoje labiausiai spindėjo pirmą kartą jos skonį pajutę legionieriai.

Atkakli kova virė tik pusantro kėlinio, tuomet Jocko Landale'o stumtelėtas „Žalgiris“ laimėjo atkarpą 20:5.

Nuo atsarginių suolo pirmo kėlinio pabaigoje pakilęs australas iki pertraukos per 12 žaidimo minučių pelnė visus savo 15 taškų, antroje dvikovos dalyje estafetę iš jo perėmė Nigelas Hayesas, sumetęs lygiai tiek pat.

„Kai kurie dalykai pavyko, bet daug kas – ne. Kažkiek trūko atletiškumo, detalių išpildymo. Kaip prieš LKL rungtynes, šįkart turėjome aibę laiko pasiruošti, bet kažkur kažkas neišėjo.

Lūžį antrame kėlinyje lėmė tiesiog geras pataikymas: iš panašių situacijų tiek prieš Milano „Olimpia“, tiek prieš Vitorijos „Baskonia“ daug prametėme. Patraukė Jockas, malonu, kad ir jis pasireiškė aukšto lygio rungtynėse.

Didžiulis pliusas, kad pabuvome tokioje atmosferoje, žaidėjai pajautė, kas tai yra derbis, visi pažaidė. Super savaitė, einame ilsėtis ir gerinsime žaidimą toliau“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Dėl pergalės jis pirmiausia dėkojo svečių palydai, dėl kurios „Žalgiris“ „Siemens“ arenoje sekmadienį galėjo jaustis kaip namuose.

Ir ne tik dėl to, jog komandą atlydėjo ypač gausus sirgalių iš Kauno būrys. Priešingame arenos kampe nebuvo šeimininkų gerbėjų – grupuotė „B tribūna“ laikėsi pažado ignoruoti rungtynes su žalgiriečiais dėl neva neadekvačių policijos ir LKL veiksmų jos atžvilgiu, tuščias aršiausių „Ryto“ fanų sektorius buvo aptvertas „Stop“ juostomis.

Grupelė „Žalgirio“ sirgalių vos prasidėjus trečiam kėliniui bandė nusifotografuoti nekenčiamiausių priešininkų teritorijoje, bet susistumdė su kitais vietos žiūrovais – trumpos muštynės baigėsi anksčiau nei pasirodė apsaugos darbuotojai.

„Esame prieš bet kokį smurtą, bet to įvykio nemačiau – tik kad žmonės kažkur subėgo. Bet patys žinote, kad pas mus dar nėra taip blogai: yra valstybių, kur kitos komandos fanai tiesiog negali įžengti į areną. Žinoma, žmonių visokių atsiras, tam yra policija. Manau, viskas čia yra gerai, mes gyvename normalioje valstybėje“, – paklaustas apie incidentą, dėl kurio trumpam buvo sustabdytos rungtynės, sakė Š. Jasikevičius.

Nors kaip niekad aiškiai Vilniuje galėjo jausti aistruolių užnugarį, kauniečiams atsirado kitų komplikacijų – dėl sugedusio vieno iš krepšių sekundmačio iki pertraukos jie nematė prieš akis atakai skirto laiko. Apsikeitus aikštės pusėmis, arenos pranešėjas paskutines atakos sekundes skaičiavo jau „Ryto“ antpuoliams.

Svečių gretose mačui neregistruotas buvo treniruotės metu kirkšnį susižeidęs Alexas Perezas, kurio vietą ant atsarginių suolo užėmė kitas naujokas Karolis Lukošiūnas. Pastarasis sužaidė 9 min. ir pelnė 6 taškus.

– Pradėjote rungtynes netradiciniu lietuvišku penketu, kuriame žaidė Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas. Kokia buvo jūsų mintis? – Krepšinis.lt paklausė Š. Jasikevičiaus

– Norėjome, kad visi žaistų, kad pakeistų tuos žaidėjus, kuriuos labiausiai emociškai išsekino rungtynės su Madrido „Real“. O kai kurie krepšininkai tiesiog tiko pagal „Ryto“ sudėtį. Smagu, kad ir Rokas Jokubaitis, ir Karolis Lukošiūnas, ir Matinas Gebenas gavo nemažai pažaisti, pajausti tokią atmosferą.

– Kokį įspūdį paliko K. Lukošiūno žaidimas?

– Jam tai yra ypač didelis žingsnis į priekį. Jis dirba, stengiasi, bet reikia suprasti, kad prieš dvejus metus dar žaidė NKL. Žiūrime į jį kaip į ilgalaikį projektą. Galimybė kiekvieną dieną treniruotis su Eurolygos žaidėjais jam yra didžiulis stimulas.

– N. Hayesas spėjo pažaisti ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Kokią matote jo perspektyvą tokiame amplua?

– Jis tikrai gali žaisti „trečiu numeriu“, yra pakankamai protingas, kad persikeltų į kitą poziciją. Gynybos atžvilgiu tai duoda didžiulį pliusą, puolime, manau, jam perpratus sistemą irgi būtų daug naudos. Tiesiog dar tik sezono pradžia, nenorėjau per anksti susukti jam galvos iškart dviem pozicijomis. Bet dabar jau galime bandyti stumdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)