Jeigu ketvirtfinalis tarp lietuvių ir turkų vyktų prie Velykų pusryčių stalo, svetainė dabar ūžtų nuo klegesio: konkurentai suskaldė vienas kitam po vieną kiaušinio šoną ir ieško geriausių kampų, kaip mušti į sveikąjį.

Serijos rezultatas lygus (1-1), ir kol kas joje atviri visi keliai: taškas gali būti padėtas Kaune, tačiau dar gali tekti grįžti ir į Stambulą.

Atsakomųjų varžovų manevrų laukiantis „Žalgirio“ vairininkas Š. Jasikevičius įsitikinęs, kad norint pagalvoti apie galutinę pergalę, jo auklėtiniams reikės padėti dar vieną žingsnelį link tobulumo – mat Turkijos didmiestyje pademonstruoto kokybinio šuolio veikiausiai nepakaks.

– Željko Obradovičius po pirmų rungtynių teigė laukiantis „Žalgirio“ reakcijos ir visiškai kitokio žaidimo. O kokios „Fenerbahče“ po atsakomosios pergalės laukiate jūs? – paklausėme Š. Jasikevičiaus

– Laukiame pačio geriausio „Fenerio“. Jie tikrai suprato, jog mes galime žaisti geriau nei pirmame mače. Tad ir mes turime būti pasiruošę labai agresyviam, susikaupusiam varžovui, galbūt su kažkokiomis naujomis detalėmis. Nemanau, kad abi komandos keis pagrindinius dalykus, bet mažų pakitimų gali būti. Vis dėlto buvo kelios dienos pasižiūrėti, apsispręsti. Reikės į tai reaguoti, bet iš principo niekas nesikeičia – akcentais išlieka mūsų atletiškumas, užsivedimas. Kova turi būti tokia, kokios dar nebuvo niekada.

– Antrame mače „Žalgiris“ buvo arti tobulumo. Kur dar galima rasti rezervų ateičiai?

– Vis tiek buvo klaidų, laiku nepadarytų pražangų. Mes suprantame, kaip jie mus atakuos, jie supranta, kaip tai darysime mes. Idealiai niekada nebus, bet kai kurias detales dar galima pagerinti. Vykstant atkrintamųjų varžybų serijai, to paties lygio neužtenka, turi gerinti žaidimą, jei nori eiti pirmyn. Mat varžovas – labiau patyręs nei mes, daug ką supranta, prisitaiko.

– Lyginant su sezono vidurkiais, dvikovose Stambule ryškiausiai nusmuko „Žalgirio“ vidurio puolėjų ir Artūro Milaknio naudingumas. Tai – priimtini nuostoliai, o gal galvojant apie pergalę būtina šiuos skaičius gerinti?

– Varžovų komanda – tikrai nekvaila. Jie supranta, kad daugumoje situacijų mes ieškome Artūro, ir to neleidžia. Taip pat jie žino, kad mūsų rezultatyviausias žaidėjas – Brandonas Daviesas, ir neleis jam dominuoti šioje serijoje. Tokioje situacijoje visi turi pasitempti, turime rasti naujų ginklų ir tikiuosi, kad tai padarysime.

Brandonas Daviesas

– Leo Westermanno vidurkiai – taip pat prastesni. Dėl to nuogąstaujate?

– Nelabai, nes ypač antrose rungtynėse jis turėjo „laisvų“ metimų. Antroje pusėje buvo keli pramesti tritaškiai, bet svarbiausia, kad išliko agresyvumas, atletiškumas. Reikia ir toliau tai išlaikyti.

– Paulius Jankūnas fiziškai jau pasiruošęs žaisti?

– Jis treniruojasi, bet klausimas, ar dabar reikia keisti nusistovėjusią rotaciją. Fizinių problemų Paulius dabar neturi, nebėra kaip anksčiau, kai jis dieną treniruodavosi, o paskui dvi – nebe. Treniruočių procesas vyksta, bet dėl rungtyniavimo – nežinau. Galbūt reikia laikytis panašių idėjų kaip prieš tai.

– Deonas Thompsonas tapo ryškia komandos figūra, ypač gynyboje. Kokia jo svarba šioje serijoje?

– Didelė. Jis gali žaisti dviejose pozicijose, jis suspėja taikant skirtingas gynybos sistemas, ir rankų ilgio pakanka. Ir Deonas buvo vienas tų, kurių reakcija į pirmąją nesėkmę buvo nuostabi.

Deonas Thompsonas

– Paskutinis antro mačo Stambule kėlinys, per kurį „Fenerbahče“ ištirpdė 15 taškų skirtumą, kelia nerimą?

– Buvo daug dalykų, kurių negalėjome kontroliuoti. Iš kitos pusės, varžovų atletiškumas buvo įspūdingas. Reikia suprasti, kad dabar jie turės reaguoti į situaciją, ir ta reakcija turėtų būti panaši kaip tame ketvirtame kėlinyje. Bet taip pat galime prisiminti, kad tuo metu prametėme kelis „laisvus“ tritaškius, kelis baudų metimus. Man svarbiausia, ar mes susikuriame progą atakuoti, o jei to nepavyksta – kaip išsprendžiame reikalus per paskutinis 6-7 sekundes. Ir tai nebuvo blogai. Tik visko nepataikysi, be to, žaidėme prieš 15 tūkstančių labai aistringų žiūrovų.

***

Trečiosios ketvirtfinalio rungtynės antradienį prasidės 20 val., ketvirtoji akistata laukia ketvirtadienį tuo pačiu metu.

Primename, kad praėjusią savaitę Stambule serija startavo „Fenerbahče“ pergale 76:43, kauniečiai pasiekė revanšą rezultatu 82:80.

Reguliariajame Eurolygos sezone Turkijos čempionai buvo stipriausia komanda (25 pergalės/5 pralaimėjimai), „Žalgiris“ užėmė aštuntą vietą (15/15).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)