„Tas blokas bus televizijoje, bus geriausiuose momentuose, bet man daugiau reikia spręsti apie bendrą Brandono pasirodymą. Tai nelabai... Manau, kad Brandonas nesureagavo, kas įvyko ketvirtadienį rungtynėse su Valensija. Manau, kad reikia žaidėjams save analizuoti, kas yra tavo stiprybės, kur yra tavo klaidos. Man šiandien to pritrūko“, - per spaudos konferenciją akcentavo „Žalgirio“ vyr. Šarūnas. Jasikevičius.

Tačiau kauniečių strategas, apibendrindamas visą pastarosiosmis dienomis vykstantį rungtynių maratoną, pabrėžė, kad po viso to iškovoti pergalę Klaipėdoje – džiugus pasiekimas.

„Žinant, kad tai buvo penktos rungtynės per vienuoliką dienų, žaidėme tikrai solidžiai. Tik kelis kartus pritrūko žudiko instinkto – kelis kartus nuėjome į priekį ir galėjome konkrečiai kontroliuoti rungtynes, bet to nepadarėme.

Aišku, žaidėme išvykoje su kovotojų veteranų komanda. Žinojome, kad jie taip lengvai pergalės neatiduos. Mums pritrūko šviežumo ir tai yra logiška dėl įtempto rungtynių kalendoriaus. Klaipėdoje visada visiems būna sunku žaisti“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

Pasiteiravus, kodėl į Klaipėdą atvyko be vieno iš savo komandos lyderių – Pauliaus Jankūno, „Žalgirio“ strategas atsakė: „Pauliui yra mažų traumelių, paskutines savaites jis žaidė su nuskausminamaisiais vaistas, nedaug galėjo treniruotis. Ateina labai sunkus periodas: ir SIM-Karaliaus Mindaugo taurė, ir svarbios Eurolygos rungtynės, tad norime, kad 100 proc. atsigautų. Dabar kiek galime daugiau – gal dvi savaites duosime jam poilsio“, - teigė Š. Jasikevičius.

Užsiminus apie solidų „Neptūno“ aukštaūgių - Simo Galdiko ir Edgaro Želionio žaidimą, kauniečių treneris kalbėjo: „Simas Galdikas ryškiai mus pranoko energija – jis turi ir masės, ir jėgos, ir ūgio ir tai kažkiek pateisinama. Galbūt kai kuriais momentais mes prieš jį ir buvome per minkšti“.

Apibendrindamas SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtus, kurie lėmė, kad ketvirtfinalyje „Žalgiris“ susitiks su „Šiauliais“, Š. Jasikevičius pabrėžė: „Vis tiek visus reikia nugalėti. Šiemet mums, pirmo ketverto komandoms, situacija yra mažiau aštresnė, nes žaidžiame namuose, mūsų šansai didėja. Čia jau bus titulas, reikia būti aukštumoje, stengsimės būti geros sportinės formos“.

„Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis savo žaidėjams didelių priekaištų dėl energijos ir kovos neturėjo, tačiau pabrėžė, kad jo šio sezono tikslas nėra vien tik gerai Klaipėdoje žiasti su Kauno „Žalgiriu“ ir garbingai pralaimėti, norisi pasiekti ir daugiau.

„Ruošėmės, kaip reikės kovoti prieš „Žalgirio“ agresyvią gynybą, nors Simas Galdikas nėra pats geriausias rezultatyvių perdavimų atlikėjas, bet šiandien jis žaidė gerai - atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 13 taškų. Mums trūksta dar vieno aukštaūgio krepšininko, kuris daugiau duotų komandai.

Mes dabar turime tik 11 žaidėjų, tad faktas, kad mums trūksta vieno žaidėjo, ir tai yra aukštaūgio. Kokio lygio žaidėją įsigysime - ar jauną, ar turėsime daugiau pinigų ir įsigysime pajėgesnį žaidėją - reikia kalbėti su komandos vadovais“, - sakė K. Maksvytis.

Pasiteiravus apie SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro burtus ir tai, kad „Neptūnui“ ketvirtfinalyje atiteko Alytaus „Dzūkija“, kurią šį sezoną du kartus solidžiais skirtumai (Klaipėdoje – 98:58 ir Alytuje – 96:76) pavyko nugalėti, K. Maksvytis atsakė: „Kaip tik blogai, kad papuolė šis varžovas ir kad pergalės buvo iškovotos tokiais skirtumais. Juk žaisime iš vienerių rungtynių, tad yra didelis rizikos faktorius. Sunku spręsti, ar lengvas, ar sunkus varžovas, reikės laimėti", - trumpai, bet aiškiai atsakė „Neptūno“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)