Trečiadienio vakarą Katalonijos sostinėje vietos „Barcelonos“ ekipa priims kitą pastaruoju metu Eurolygoje itin sėkmingai žaidžiančią komandą – praėjusią savaitę „Žalgirį“ pamokusią Kazanės UNIKS.

Prieš rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje savo mintimis ir apie būsimą mačą, ir apie bendrą situaciją komandoje bei krepšinio pasaulyje itin noriai dalijosi Š. Jasikevičius.

Anot 45-erių lietuvio, asmeniškai jam labai sunku klausytis naujienų apie kylančią naują COVID-19 pandemijos bangą ir Europoje dėl to sugrįžtančius įvairius gyvenimo ribojimus.

„Šiuo atveju galiu kalbėti tik pats už save ir reikia parinkti tinkamus žodžius, – atsargiai pasisakymą pradėjo Šaras, – Žinote, man tas virusas jau va čia (mosuoja ranka sau virš galvos, – red. past.), ir aš nesuprantu daugybės aplink vykstančių dalykų. Buvo baisus skubėjimas vakcinuotis, o dabar po vakcinavimosi vėl viskas grįžta atgalios.

Vėl kalbama, kad virusas gali trukti dar dvejus metus, o tai tikrai neprideda geros nuotaikos. Nežinau kaip kitiems, bet man pačiam nėra labai paprasta taikytis su esama situacija. Nesutinku su daugeliu priemonių, kurias taiko valdžia. Bet esu užsienyje gyvenantis žmogus ir reikia gerbti taisykles, kurios pritaikytos mane priimanančioje šalyje. Tą ir darau, laikausi visų normų, tačiau nesu patenkintas tuo, kas vyksta visoje Europos Sąjungoje.“

Dar labiau trenerį išjudino klausimas apie galimą spaudimą, su kuriuo kasdien susiduria „Barcelonos“ klubo nariai, iš kurių reikalaujama ir kokybiško žaidimo, ir rezultatų.

„Aš jau esu visiems pasakęs – tiek žaidėjams, tiek jums: jeigu negali išbūti čia ir pakelti spaudimo, keliauk į kitą komandą. Viską suprantu labai paprastai – ne kiekvienas gali žaisti Barselonoje. Taip, spaudimas yra, bet žmogau – ką turėtų sakyti asmuo, kuris per pandemiją negali rasti darbo? Va čia tai yra spaudimas. O mes? Dauguma esame milijonieriai, apie kokį spaudimą mes dar galime kalbėti?“ – retoriškai klausė Š. Jasikevičius.

Netrukus lietuvis pratęsė savo mintį. „Sakau, viskas paprasta: jeigu kažkas negerai, pirmyn – keliauk kitur. Ir treneriui (rodo į save, – red. past.) tai galioja pačiam pirmam. Mes visą gyvenimą dirbame, kad turėtume šitą galimybę žaisti Barselonos komandoje, kad turėtume galimybę laimėti aštuonerias rungtynes paeiliui. Tai yra prabanga. Apie kokį spaudimą dar kalbame? Gyvename prabangoje, esame labiausiai apdovanoti pasaulyje“, – dėstė krepšinio specialistas.

Aštuonis kartus paeiliui laimėjusi „Barcelona“ (14/2) priims UNIKS kolektyvą (10/6), kuris taip pat yra vienas iš „karščiausių“ Eurolygoje – iškovojo septynias pergales per aštuonis paskutinius susitikimus ir sparčiai turnyro lentelėje kopia aukštyn.

„Mes laimime, tačiau negaliu pasakyti, ar esame formoje ar kokia kita priežastis. Mes tiesiog išgyvename, – nusijuokė Š. Jasikevičius. – O kalbant apie juos, skaičiai nemeluoja. Per paskutines 10 rungtynių Eurolygoje UNIKS gynybos reitingas yra pats geriausias, o puolimo – antras visame turnyre. Taigi, komandos žaidimo lygis yra įspūdingas, ekipa yra puikios formos, labai pasitiki savimi. Mums bus labai nelengva.“

Paklaustas apie iš rikiuotės iškritusių „Barcelonos“ komandos žaidėjų sveikatos būklę ir galimus sugrįžimo į aikštę laikus, Šaras neprarado geros nuotaikos.

„Šiame fronte nieko naujo, reikės žiūrėti po švenčių. Na, Nickas Calathesas ir Cory Higginsas pamažu sveiksta, o koronavirusu užsikrėtusiam Nigeliui Hayesui dar kurį laiką teks pabūti Atėnuose. Gal po švenčių grįš ir Sergi Martinezas. Kas liko dar? Grįš Alexas Abrinesas? Neee (moja ranka, – red. past.). Jis apskritai kažkur socialiniuose tinkluose“, – susirinkusiuosius prajuokino Jasikevičius.

„Barcelonos“ ir UNIKS komandų akistata trečiadienio vakarą prasidės 22 val. Lietuvos laiku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pažymėtina, kad kalbėdamas apie milijonierius komandoje Š. Jasikevičius pernelyg neironizavo. Nikola Mirotičius yra daugiausiai uždirbantis Eurolygos krepšininkas, kurio alga per sezoną neoficialiais duomenimis sudaro tarp 3,9 ir 5,2 mln. eurų.

Su ganėtinai sudėtinga finansine situacija susidūręs Barselonos klubas vasarą kai kurių daugiausiai uždirbančių komandos krepšininkų (ir futbolininkų) netgi prašė susimažinti atlyginimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)