Mačo baigtis sprendėsi paskutinių atakų metu, o lemiama tapo Livio Jean-Charleso pražanga prieš Cory Higginsą likus žaisti 6 sek. iki finalinės sirenos.

Tuomet jau antrą kartą neatlaikė G. Bartzoko nervai – antra technine pražanga nubaustas specialistas buvo išvarytas iš rungtynių.

Nors Nikola Mirotičius nepataikė papildomo baudos metimo, C. Higginso rankos nedrebėjo, o atsakomasis šeimininkų antpuolis baigėsi net keliais netiksliais „Olympiakos“ metimais iš po varžovų krepšio.


Praėjusią savaitę dar dramatiškiau susitikimą Kauno „Žalgiriui“ pralaimėjęs „Olympiakos“ tuomet viešai kalbėjo apie protestą Eurolygai dėl neva Thomasui Walkupui neužfiksuotos pražangos.

Šįsyk dėl teisėjų sprendimų svarbiausiomis akimirkomis graikai širsta tyliai.

Vietoje G. Bartzoko spaudos konferencijoje dalyvavęs jo asistentas Christos Pappas nepasitenkinimą reiškė abstrakčiais žodžiais.

„Visi matė, kas įvyko. Laimėti mums sutrukdė tam tikros specifinės situacijos. Nepaisant to, didžiąją dalį rungtynių žaidėme labai gerai. Nereikia pamiršti ir to, kad per paskutines tris savaites turėjome 7 labai varginančius mačus – tiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – dėstė graikas.

Rezultatyviausiai jo komandoje žaidęs Shaquielle'as McKissicas (18 taškų) pridūrė, jog dėl pastarųjų rezultatų – Eurolygoje pralaimėta keturis kartus iš eilės – atsakomybę turi prisiimti žaidėjai.

„Palaikau trenerį ir jo štabą. Mums tereikia viską daryti taip pat, kaip darėme nuo sezono pradžios“, – pareiškė gynėjas.

Tuo metu 16 taškų į graikų krepšį sumetęs N. Mirotičius pripažino, jog katalonus Pirėjuje lydėjo sėkmė.

„Jei atvirai, mums šiek tiek pasisekė, kad pataikėme kai kuriuos metimus antroje mačo pusėje. Nežaidėme gerai, vis dėlto kovojome iki pabaigos – čia pravertė ir mūsų turima patirtis“, – sakė „Barcelona“ aukštaūgis.

Tačiau komandos treneriui Šarūnui Jasikevičiui tokio paprasto paaiškinimo negana. Dviženkle persvara iki pertraukos pirmavę svečiai vėliau užbuksavo, ir tai labai nepatiko lietuviui.

„Trenerį žudo, kai jo komanda negirdi nurodymų per pertrauką. Žaidėme labai blogai. „Olympiakos“ suagresyvino žaidimą, o mes nereagavome, nepaisėme disciplinos. Tokioje situacijoje gerai yra tik pergalė. Tai turi pamokyti mus, kad visada reikia išlaikyti alkį. Be drausmės ir ryžto žengti į ugnį, esame tik paprasta komanda – nieko ypatingo“, – kategoriškas Š. Jasikevičius.

„Barcelona“ toliau pirmauja Eurolygoje (17/6), nuo atkrintamųjų zonos kiek nutolęs „Olympiakos“ dabar yra 11-as (11/12).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)