„Ar jūs būtumėte patenkinta, jei finale žaistų „Žalgiris“ ir CSKA?“, – klausimą iš Rusijos žurnalisto išgirdo D. Grybauskaitė.

„Žinoma, kad aš būčiau patenkinta“, – žurnalistui atsakė šalies vadovė.

„Ar tai yra svajonių finalas?“, – toliau teiravosi rusas, tačiau į tai D. Grybauskaitė atsakė šypsena.

„Svajonė yra dar toliau“, – pažymėjo ji.

Prieš tai interviu D. Grybauskaitė tvirtino, kad Š. Jasikevičius, jos nuomone, yra geriausias Europos treneris.

„Ką tik buvau susitikusi su Serbijos prezidentu, Šarūną Jasikevičių serbai vadina Šaru, labai myli. Be jokios abejonės, juo žavimės. Ir tikiuosi, bent jau aš taip galvoju, kad jis šiuo metu yra geriausias Europos treneris.

Darbinių pietų prezidentas sakė, kad palaikys „Žalgirį“. Mėginau perklausti, jis atsisuko į vieną iš patarnautojų, uždavė jam klausimą serbiškai, o patarnautojas irgi atsakė, kad palaikys „Žalgirį“, – apie darbinį susitikimą su Serbijos vadovu Aleksandru Vučičiumi papasakojo D. Grybauskaitė.

Paklausta, ar pritartų pasiūlymui, kad prie Kauno „Žalgirio“ klubo rėmimo prisidėtų ir valstybė, šalies vadovė diplomatiškai išsisuko nuo tiesaus atsakymo.

„Čia reikia spręsti atskirai, nespauskite manęs šiuo klausimu. Klubų Lietuvoje yra daug, mes turime ir Vilniaus, ir Kauno klubą, čia yra profesionalus sportas. Taigi finansavimas turi šiokių tokių niuansų.

Bet „Žalgirio“ vardas tai yra Lietuva. Kažkokie sprendimai gal ir bus, bet negalima užbėgti į priekį. Svarbu kad kartu su klubo pavadinimu Lietuva minima visoje Serbijoje ir visoje Europoje“, – pažymėjo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)