Tokia permaina pirmiausia palanki Kauno „Žalgirio“ vyriausiajam treneriui Šarūnui Jasikevičiui, kuris vien per pastarąją savaitę jau du kartus baustas dėl viešai išsakytų priekaištų teisėjams.

Jei tik aštrių pasisakymų nevengiantis specialistas vasarą neišvyks iš Lietuvos, panašu, kad nuostatų pakeitimai leis jo žmonai ramiau planuoti šeimos biudžetą.

„Esu už demokratinius principus, kiekvienas turi turėti teisę kalbėti, ką nori. Tikiu kolegomis, klubų vadovais, tikiu, kad jie galvoja, ką kalba. Ir daug tiesos pasako, man patinka, pasirenku iš tų pasisakymų naujų idėjų. Manau, kad laisvė tik paskatins kalbėti atsakingai“, – komentavo LKL prezidentas Remigijus Milašius.

„Ne tik treneriai, bet ir teisėjai ar žaidėjai dabar galės kalbėti be suvaržymų“, – pridūrė LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė.

Pagal ligšiolinius LKL nuostatus, prieš išsakant kritiką kitiems lygos dalyviams, buvo reikalaujama „imtis priemonių, kad pirmiausia situacija konstruktyviai būtų išspręsta lygos viduje, pateikti faktus ir argumentus“.

Dėl Š. Jasikevičiaus komentarų po pusfinalio rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir finalo dvikovos su Vilniaus „Lietuvos rytu“ „Žalgiriui“ buvo skirtos atitinkamai 300 ir 600 eurų dydžio baudos.

Pirmadienį kauniečių vairininkas ne tik eilinį kartą piktinosi arbitrais, bet ir be didelių užuolankų apkaltino LKL proteguojant „Lietuvos rytą“.

„Lyga dabar labai patenkinta, be jokių kalbų. Jie norėjo šito finalo, tai aiškiai matėsi pusfinalio serijoje. Žinau, kad gausiu baudą, bet kas iš to. Supyks žmona, ir tiek. Nešnekėti apie tai negalima. Žinome, kad ilgesnė serija visiems maloniau. Lyga norėjo, jai faina“, – po pralaimėjimo Vilniuje, išlyginusio finalo serijos santykį (1-1), kalbėjo Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)