Pablo Laso vadovaujama ekipa pasirodymą naujajame sezone pradėjo dviem nelengvomis pergalėmis namų arenoje. Pirmajame susitikime „Real“ krepšininkai 81:77 palaužė Stambulo „Fenerbahce“, o praėjusią savaitę tik po taiklaus Jaycee Carrollo tritaškio susitikimo pabaigoje įveikė Tel Avivo „Maccabi“ – 86:85.

Tuo tarpu žalgiriečiai kovos dėl pirmosios pergalės po nesėkmės prieš Vitorijos „Baskonia“ (58:70) bei pralaimėjimo Milano „AX Armani“ ekipai praėjusį penktadienį Italijoje (81:85).

Su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai bendravęs Kauno komandos kapitonas Paulius Jankūnas tvirtino, kad kauniečiai pasirengimą rungtynėms pradės nuo žaidimo klaidų analizės.

„Šiandien turėsime dvi treniruotes, vyks vaizdo medžiagos peržiūra, kad galėtume žinoti, kur darome klaidas. Gal ir žinome tas situacijas, tačiau treneriai siekia tai užakcentuoti. Vėliau mūsų lauks krepšinio treniruotės ir pradėsime ruoštis varžovui“, – tvirtino P.Jankūnas.

Tarpsezoniu P. Laso treniruojamos komandos sudėtis beveik nepasikeitė. Išvykusį aukštaūgį iš Meksikos Gustavo Ayoną pakeitė mobilus vidurio puolėjas Jordanas Mickey, o prieš praėjusį Eurolygos turą klubas pranešė, kad į „Real“ priekinę liniją po ketverių metų pertraukos grįžta 217 cm ūgio tunisietis Salahas Mejri.

„Be abejo, žinome jų braižą. „Real“ žaidėjų branduolys likęs tas pats, aišku, yra pajėgių naujokų, – apie oponentų sudėtį kalbėjo „Žalgirio“ kapitonas. – Kaip bebūtų, varžovų braižas liko tas pats – žaidžia greitą krepšinį, meta daug tritaškių, greitajame puolime renka daug lengvų taškų.“

Eurolygos susitikime Milane P. Jankūnas savo ilgoje karjeroje stipriausiame Senojo žemyno klubiniame krepšinio turnyre įrašė įspūdingą įrašą – sužaidė 300-ąsias rungtynes. Visgi „Žalgirio“ veteranas tokio pasiekimo nesureikšmina.

„Reiškia, kad jau buvo daug rungtynių, esu daug ką matęs, – šypsojosi krepšininkas. – Gražus skaičius. Tik tiek.“

Prieš dvikovą su „Real“ klubu P. Jankūnas kartu su kitais žalgiriečiais tikis, kad pilnutėlė „Žalgirio“ arena padės užvesti komandą, medžiojančią pirmąją pergalę šiame sezone turnyre.

„Sirgaliai mus jau pripratino prie „soldoutų“. Tikimės, kad ir šią savaitę bus „soldoutas“ ir mus palaikys pilnutėlė arena. Tokioje atmosferoje žaisti labai smagu“, – tvirtino žalgirietis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)