Paskutinėse savo rungtynėse šį sezoną Eurolygoje „Žalgiris“ (17/17) mėgavosi žaidimu ir kūrė šventę savo aikštėje.

Martino Schillerio auklėtiniai rezultatyvioje dvikovoje svečius iš Graikijos (11/21) nukovė 93:78.

P. Jankūnas pelnė 7 taškus, atkovojo tiek pat kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 15 naudingumo balų.

Jeigu šio statistikos protokolo – kaip ir daugelio kitų pastaraisiais mėnesiais – negana diskusijoms dėl ilgaamžio „Žalgirio“ senbuvio ateities nutraukti, tai padarė pats aukštaūgis.

„Visiems labai rūpėjo šis klausimas, bet aš pats paskutinį mėnesį jau buvau ramus, nes sprendimas išsigrynino. O šią savaitę pakalbėjome su Pauliumi Motiejūnu ir galutinai nutarėme, kad dar metus pažaisiu, pabūsiu rūbinėje, kur kol kas galbūt labiau esu reikalingas“, – atskleidė P. Jankūnas.

Naujieną iškart po dvikovos jis pirmiausia pagarsino „Žalgirio“ rūbinėje, o po kelių minučių jau komentavo sprendimą spaudos konferencijoje.

„Buvo daug abejonių prieš šį sezoną ir jo pradžioje. Po paskutinės savo traumos sunkiai grįžau į ritmą. Mano vaidmuo pasikeitė, sumenko, ir su tuo psichologiškai buvo sunku susitaikyti.

Ta trauma mane kankino pusantrų metų, o sulaukus tokio amžiaus tai reiškia labai daug. Bet nuo Naujųjų metų ir mano kūnas, ir galva jautėsi vis geriau. Reikėjo persilaužti, prisitaikyti. Anksčiau buvau pripratęs būti vienu svarbiausių žaidėjų, bet natūralu, kad bėgant metams vaidmuo keičiasi. Galiausiai susikūriau sau įvairius smulkius iššūkius, kuriuos spręsdamas aikštėje galėjau būti naudingas komandai. Ir kol kas tai pavyksta, galiu padėti“, – aiškino ekipos kapitonas.

Anot jo, svarbiausia buvo išgirsti klubo direktoriaus P. Motiejūno nuomonę dėl tolesnio bendradarbiavimo kitą sezoną, o ji buvo palanki.

Antras pokalbis laukė su treneriu M. Schilleriu, kuris reagavo panašiai.

„Kad ir koks bus mano vaidmuo, tai nebus problema. Padėsiu, kuo galėsiu. Kita vertus, konkrečiai kalbėti dar sunku – nežinia, kokia bus mūsų sudėtis kitais metais, o nuo to vaidmuo visada ir priklauso. Tikiuosi, bus geresnių už mane: man jau tiek metų, kad ne žaidimo minutės svarbu. Galiu kilti nuo suolo, padėti kitiems, tęsti „Žalgirio“ tradicijas ir telkti visus, kad būtume kaip vienas kumštis“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Mintis tęsti karjerą pirmiausia buvo aptarta šeimoje. Kaunietis įsiklausė ir į buvusių komandos draugų, jau palikusių krepšinį, žodžius.

„Su artimaisiais viskas buvo peršnekėta, išdiskutuota, visi palaikė, sakė, kad jei noriu, jei jaučiu, kad pajėgsiu, dar metus galiu žaisti. Aišku, ne daugiau, pažiūrėkite į mano pasą. Bet visi, kurie anksčiau pasitraukė, sakydavo tą patį: gal metus dar vertėjo pažaisti, pasimėgauti krepšiniu. Mačiau jų abejonę, daugelis gailėjosi netekę emocijų, kurias suteikdavo krepšinis ir be kurių sunku gyventi“, – dėstė Eurolygos atkovotų kamuolių ir sužaistų rungtynių rekordininkas.

"Žalgiris" - "Panathinaikos" rungtynių statistika

Jis taip pat patikino, kad kalbos apie neišvengiamą Mariaus Grigonio išvykimą – veikiausiai į Maskvos CSKA – nebuvo vienas motyvų būtent dabar nepalikti komandos be idėjinių lyderių.

„Nežinau, kaip ten su Mariumi bus, daug spekuliacijų. Aišku, tarpusavyje pasišnekame, esame draugai, bet apie jo reikalus negaliu kalbėti. Kaip ten bebūtų, dar turime Artūrą Milaknį, kuriam būtų galima ramiai perleisti rūbinę. Tad tai visai neturi įtakos mano pasirinkimui“, – patikino puolėjas.

Tuo metu M. Schillerio krepšinio filosofija, kuri iš pradžių, kaip atviravo P. Jankūnas, kėlė tam tikrų dvejonių, ilgainiui prigijo ir dabar atrodo patogi.

„Kai tik vasaros pabaigoje prasidėjo draugiškų rungtynių ciklas, startavo Lietuvos krepšinio lygos sezonas, komandoje dėl to buvo visokių nuomonių. Prieš tai buvome vienaip pripratę, staiga viskas pasidarė kitaip. Buvo visokių abejonių, bet užtikrinta Eurolygos pradžia suteikė pasitikėjimo treneriu. Juk atėjo naujas žmogus, iš kito žemyno, kitokio krepšinio. Reikėjo laiko ir jam, ir komandai, kad patikėtų nauja sistema. Kai pamatėme, kad ji veikia, viskas tapo lengviau“, – pasakojo P. Jankūnas.

Šiame Eurolygos sezone „Žalgirio“ kapitonas per 34-erias rungtynes aikštėje vidutiniškai praleisdavo beveik 16 min., per kurias pelnydavo 3,9 taško, atkovodavo 4,4 kamuolio, atlikdavo 1 rezultatyvų perdavimą ir rinkdavo 7,1 naudingumo balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (147)