Byla dabar bus nagrinėjama tik gegužės 27-ą dieną.

J. Valančiūnui antradienio posėdyje atstovavo mūsų krepšininko advokato Alano Goldo agentas Etai Hilzenretas. Teisininkas po posėdžio žiniasklaidos atstovams pateikti komentarus atsisakė.

Sportininką pareigūnai sulaikė balandžio 7-ą dieną, apie 2 val. 30 min. nakties, reaguodami į Ontarijo provincijos policijos pranešimą, kad J. Valančiūnui priklausančiame automobilyje buvo pastebėti atidaryti alaus buteliai, ir įtarus, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Lietuvis į alkotesterį pripūtė daugiau nei 0,8 promilės alkoholio ir tai jau viršija Kanadoje leidžiamą neblaivumo laipsnį.

Pirmą kartą taip nusižengusiam vairuotojui gresia 1000 JAV dolerių bauda ir vairuotojo pažymėjimo praradimas metams. Be piniginės baudos, J. Valančiūnui gresia ir NBA diskvalifikavimas.

Kaip anksčiau pranešė naujienų agentūra AP, klubas buvo nusivylęs tokiu krepšininko elgesiu.

„Jaučiuosi atsakingas būdamas Toronto „Raptors“ dalimi, norėčiau atsiprašyti visos organizacijos, šeimos, komandos draugų ir gerbėjų. Gailiuosi, jei incidentas jiems sukėlė neigiamų emocijų“, – tuoj po incidento išplatintame pranešime buvo cituojamas J. Valančiūnas.

Portalo sportsnet.ca apžvalgininkas Michaelas Grange'as kitą dieną po įvykio skelbė, kad balandžio 6-7 d. J. Valančiūnas su žmona ir draugais linksminosi Vasaga Byč (Wasaga Beach) vietovėje, kur yra gausi lietuvių bendruomenė, kur rengiamas lietuvių softbolo turnyras ir yra net lietuviška bažnyčia.

Beje, tuo metu daugelis „Raptors“ klubo žaidėjų, trenerių štabo narių, komandos vadovai ir personalas su šeimomis ir draugais (apie 70 žmonių) kartu žaidė beisbolą Toronto „Rogers Centre“. J. Valančiūnas buvo vienas iš tų retų „Raptors“ krepšininkų, kurie nedalyvavo šiame bendrame komandos renginyje.

J. Valančiūnas „Raptors“ gretose žaidžia jau antrą sezoną ir šiemet pirmąkart debiutavo NBA atkrintamose varžybose.

DELFI primena, kad tai – jau ne pirmas J. Valančiūno incidentas prie vairo. Dar žaisdamas Lietuvoje, 2010 metų gegužę, jis buvo įkliuvęs, kai vairavo be vairuotojo pažymėjimo, o 2011 metų kovą į jo automobilį atsitrenkė merginos vairuojama „Toyota“.