Apie tai pranešė oficiali „Raptors“ svetainė, o ketvirtadienio vakarą su spauda susitiko ir ekipos generalinis vadybininkas Masai Ujiri bei pats J. Valančiūnas.

„Super laimingas! Geriausias miestas ir geriausi fanai dar ketverius metus. Ačiū! Laukiu nesulaukiu naujojo sezono. Man tai gera proga likti Toronte“, – džiaugėsi lietuvis. - Aš myliu Torontą, man patinka čia žaisti, tai yra mano antrieji namai. Mane čia vertina taip, lyg būčiau vietinis. Aš esu „Raptors“ narys. Jaučiuosi puikiai. O kontraktas yra tuk kontraktas. Aš jaučiu komandos ir jos vadovų pasitikėjimą manimi. Esu pasirengęs kovoti aikštėje. Dabar man jau metas kažką daryti. Viskas priklauso nuo manęs. Turiu išmokti geriau gintis. Manau, kad nacionalinė rinktinė padės man pasirengti kitam sezonui. Rugsėjį į Torontą sugrįšiu pasiruošęs.“

„Jono indėlis auga su kiekvienu sezonu ir mes matome jį kaip svarbią komandos, kurią kuriame Toronte, dalį“, – teigė M. Ujiri. - Suteikėme jam saugumo jausmą ir leidžiame sutelkti dėmesį tik krepšiniui ir pergalėms. Jis myli mūsų miestą ir fanus, jam viskas patinka Toronte. Štai kodėl ir nusprendėme jį išlaikyti jį savo glėbyje.“

Penktadienio vakarą aukštaūgis jau turi parskristi į Lietuvą ir vėl prisijungti prie nacionalinės komandos stovyklos.

Uteniškis su „Raptors“ turėjo dar vieną sezoną galiojusią 4,66 mln. JAV dolerių vertės sutartį, tačiau Ontarijo sostinės komanda nusprendė nelaukti kitų metų ir pasiūlyti pagrindiniam savo „centrui“ naująją.

Iki šiol daugiausiai per vieną sezoną NBA lygoje uždirbusiu Lietuvos atstovu buvo Žydrūnas Ilgauskas, kuriam 2004-2005 m. Klivlando „Cavaliers“ klubas sumokėjo 14,625 mln. JAV dolerių. Antras pagal šį rodiklį mūsiškis Arvydas Sabonis 2000-2001 m. iš Portlando „Trail Blazers“ ekipos gavo 11,250 mln. JAV dolerių.

Tuo metu pirmasis lietuvis, pravėręs išsvajotosios NBA duris, Šarūnas Marčiulionis per visą savo 8-erius metus už Atlanto trukusią karjerą uždirbo 12,937 mln. JAV dolerių – t. y. mažiau nei JV per vieną sezoną nuo 2016-ųjų (įskaičiavus infliaciją visas Š. Marčiulionio uždarbis šiais laikais siektų apie 19 mln. JAV dolerių – DELFI).

Primename, kad tam, jog pasirašytų naują sutartį, J. Valančiūnas buvo priverstas palikti Lietuvos rinktinės stovyklą ir skristi į Kanadą. Dėl to jis praleido visas tris draugiško „Huawei“ taurės turnyro dvikovas Kaune – su turkais (86:74), makedonais (68:62) ir kroatais (59:72).

Apskritai šiemet J. Valančiūnas, vilkėdamas rinktinės marškinėlius, kol kas sužaidė tik vieną mačą – su austrais (86:71), per kurį atliko dvigubą dublį: pelnė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

2011 m. NBA naujokų biržoje penktu numeriu (aukščiausiai iš lietuvių per visą istoriją) pašauktas J. Valančiūnas praėjusį sezoną vidutiniškai per 26 min. rinkdavo po 12 taškų, sugriebdavo po 8,7 kamuolio ir blokuodavo po 1,2 varžovų metimų.

Kitas NBA lietuvis 24-erių metų Donatas MotiejūnasHjustono „Rockets“ artimiausią sezoną uždirbs 2,288 mln. JAV dolerių, tačiau šiuo metu taip pat nekantriai laukia pasiūlymo naujajai sutarčiai, kuri turėtų būti gerokai pelningesnė.

Pernai D-Mo per susitikimą (29 min.) vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų, atkovodavo po 5,9 kamuolio ir atlikdavo po 1,8 rezultatyvaus perdavimo bei buvo išrinktas tarp labiausiai per metus patobulėjusių NBA žaidėjų.

Šią vasarą „Raptors“ gretas jau papildė DeMarre'as Carrollas, Cory'
Josephas, Bismackas Biyombo ir Luisas Scola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (666)