Trečiadienį su idėjos autoriais susitiko ir menininko duonos paragavo LSU laisvasis klausytojas, Lietuvos krepšinio rinktinės ir NBA Toronto „Raptors" klubo vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas.

Idėja papuošti universitetą kilo Sporto biomedicinos fakulteto studentų tarybai. Tai – Kauno gatvės meno festivalio „Nykoka“ projekto dalis. Pagrindinis festivalio tikslas – stiprinti žmonių ryšį su viešąja erdve ir vietos bendruomene, meną padaryti lengviau prieinamą ir suvokiamą mus supančioje viešojoje erdvėje. Jo metu profesionalūs menininkai, atsižvelgdami į vietovės ir jos bendruomenės gyvenimą, aktualijas ir idėjas, piešia didelio formato kūrinius ant pastatų sienų. Tokie piešiniai ne tik nuspalvina miestą ir įkvepia jam gyvybės, bet ir atgaivina viešąsias erdves. 

Pasak vieno iš organizatorių Rapolio Žeimio, netrukus LSU sieną nuspalvinsiantis piešinys simbolizuoja kosmosą ir jame „skraidančius“ įvairių sporto šakų atstovus. Juo norėta pasakyti, kad sportininkai turi kovoti dėl sporto aukštumų, išmėginti savo galimybių ribas ir, tarsi, siekti neįmanomo, savotiško kosmoso.
  
Jei nesutrukdys prastas oras, piešinys turėtų būti baigtas per savaitę.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)