Jonas buvo maitinamas kamuoliais, statistika – ir vėl puiki, nors priekaištų dėl veiksmų gynyboje lietuvis ir vėl neišvengė.

NBA reguliariojo sezono rungtynes Niujorke prieš „Knicks“ ekipą „Raptors“ laimėjo 122:95, o J. Valančiūnas per 25 minutes pelnė 20 taškų ir sugriebė 6 atšokusius kamuolius. Jis dar labiau pagerino savo vasario mėnesio statistikos rodiklius – dvitaškius metė 64 proc. taiklumu (9/14), o baudas – 100 proc. (2/2).

Taškus jonas rinko įvairiais būdais – žaidė nugara į krepšį, pataikė iš vidutinio nuotolio, sėkmingai išnaudodavo komandos draugų perdavimus.

„Aukštaūgis nesurinko trečiojo iš eilės dvigubo dublio, tačiau sugebėjo pasiekti 20 taškų ribą antrą kartą per šį mėnesį. Tai padaryti nesutrukdė ir kiek apribotas žaidimo trukmė – ant parketo jis praleido mažiau laiko, nei per ankstesnes dvejas rungtynes, kai aikštėje išbūdavo daugiau nei po 30 minučių, – krepšininką gyrė cbssports.com, – Valančiūnas yra produktyvus po „Visų žvaigždžių“ pertraukos, o jo žaidimo tendencijos signalizuoja, kad sezoną jis gali užbaigti labai galingai.“

Ir iš tikrųjų, po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertraukos J. Valančiūnas atrodo itin pajėgus. „Raptors“ sužaidė trejas rungtynes, ir per visas jas lietuvis buvo vienas pastebimiausių veikėjų aikštėje. 20-ies pelnytų taškų ribą šiame sezone jis pasiekė šeštą kartą, tačiau du kartus tai padarė vien per pastarąją savaitę – rungtynėse su Čikagos „Bulls“ jis apskritai pasiekė sezono rekordą, pelnydamas 25 taškus.

Visgi susitikimo su „Knicks“ pradžia Jonui nebuvo lengva. Nors jis per pirmąjį kėlinį blokavo tris varžovų metimus, susitvarkyti su „Knicks“ aukštaūgiu Robinu Lopezu taip paprasta nebuvo. Tą pažymėjo ir „Raptors“ strategas Dwane'as Casey.

„Pradžioje jis leido varžovams atkovoti tris kamuolius puolime, bet vėliau situacija pasitaisė. Jonui reikėjo sukrėtimo, kad pradėtų žaisti aktyviau, ką jis ir darė vėliau “, – konstatatavo D. Casey. Ypač sėkmingas Jonui buvo trečiasis rungtynių kėlinys, per kurį J. Valančiūnas pelnė 11 taškų.

Toronto komandos žaidimą analizuojantis puslapis „Raptors Republic“ po mačo lietuviui parašė balą B+ ir pažymėjo, kad atsiskleisti po nesėkmingo starto Jonui padėjo komandos draugai – Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas, jau pradėję mąstyti apie atkrintamąsias varžybas.

„Jis sužaidė tragišką pirmąjį kėlinį, kurio metu paleido R. Lopezą, negalėjo užbaigti atakų iš patogių padėčių. Antrajame ir trečiajame kėliniuose jis buvo kur kas geresnis puikių K.Lowry perdavimų dėka, įžaidėjas ieškojo savo aukštaūgio, nepaisant sudėtingo jo starto. Pasitikėjimas, kurį Valančiūnui rodė D. DeRozanas ir K. Lowry buvo didžiulis. Jie žino, kad Valančiūno paslaugų tikrai prireiks atkrintamosiose varžybose“, – pažymėjo „Raptors Republic“.

„Raptors“ (37/18) komanda Rytų konferencijoje šiuo metu užima 2-ąją vietą,o Atlanto divizione yra pirma. Iš pastarųjų dešimties žaistų rungtynių „Raptors“ laimėjo septynerias. Kitas rungtynes Toronto ekipa žais ketvirtadienio naktį, kai namuose priims Minesotos „Timberwolves“ krepšininkus.

J. Valančiūno pasirodymas rungtynėse su „Bulls“:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)