Buvusio „Žalgirio“ trenerio J. Plazos pykčio priepuolį išprovokavo dar vienas „Unicaja“ pralaimėjimas ACB pirmenybėse. Šį kartą andalūzai namie 79:90 nusileido Mursijos UCAM ekipai ir dabartinėje situacijoje yra netgi už atkrintamųjų varžybų borto – 9-oje pozicijoje (10/11).

Pasireikšti progos šiose rungtynėse praktiškai neturėjo ir Mindaugas Kuzminskas, ant parketo praleidęs vos 9 minutes ir per jas pelnęs 3 taškus.

Pasibaigus mačui, Malagos komanda buvo išlydėta šaižiu sirgalių švilpimu, o įprastai pakankamai išlaikytas J. Plaza tiesiog pratrūko.

„Turime problemų. Komandoje yra žaidėjų, kurie dirba ir treniruojasi, tačiau yra ir tokių, kurie neatitinka lygmens, nenori dirbti ir nėra verti būti čia. Mano treniruotės yra intensyvios ir kai kurie žaidėjai skundžiasi. Pasakysiu taip: tiems, kuriems tai nepatinka, čia ne vieta. Noriu, kad visi turėtų panašų į mano požiūrį į darbą, o jeigu tai netenkina, mes galime labai greitai atsisveikinti“, – širdo J. Plaza.

Anot J. Plazos, situaciją reikia taisyti kuo greičiau, tačiau koją kiša ir klubo finansai.

„Mes turime grupę svarbių traumuotų žaidėjų. Tai ir Stefanas Markovičius, ir Jamaras Smithas, ir Richardas Hendrixas. Tačiau kažko vieno aš kaltinti negaliu – dėl situacijos atsakomybę turime prisiimti visi. Aš jau kreipiausi į klubo vadovus dėl galimų rokiruočių, laukiame atsakymo, tačiau galimybės yra ribotos. Prieš sezoną visi galvojome, kad komandos sudėtis labai gerai subalansuota, talentinga, tačiau dabar matome kitą vaizdą. Traumos ir kai kurie neapskaičiavimai kiša koją“, – aiškino J. Plaza.

Paklaustas, kodėl „Unicaja“ jau ne pirmose rungtynėse anksčiau laiko nuleidžia rankas ir tiesiog susitaiko su pralaimėjimu, J. Plaza vėl įtūžo.

„Visos mano komandos kovoja, visada visada. Tačiau dabar situacija yra keista. Mes pralaimime, nuleidžiame rankas, o situacija yra tokia, kad su mūsų pralaimėjimais mažėja ir žmonių, ateinančių į areną. Norėdamas laimėti tu turi ėsti prakeiktą parketą, turi ėsti prakeiktą parketą, turi ėsti prakeiktą parketą“, – ekspresyviai kartojo savo tiradą ir stipresniais žodeliais „praturtinęs“ katalonas. – Nežinau, kam gali patikti nuolatiniai pralaimėjimai, su tuo negalime taikytis. Reikia imtis spręsti problemas, nes žmonės moka už rungtynes, o po to pamato pralaimėjimus.“

Visgi panašu, kad problemos jau pradėtos spręsti ir už J. Plazos nugaros. Malagos žiniasklaida informuoja, kad klubas už prastą žaidimą jau yra pasirengęs taikyti finansines nuobudas. Tokia praktika jau buvo išmėginta prieš keletą sezonų – 2012-aisiais, kuomet Chuso Mateo treniruotas kolektyvas savo sąskaitoje turėjo 15 pergalių ir 16 pralaimėjimų. Tąsyk „Unicaja“ žaidėjai už kovo mėnesį gavo 10 proc. mažesnius atlyginimus.

Situacija itin prasta ir Eurolygoje. TOP-16 etapo E grupėje „Unicaja“ turi vos 2 pergales per 8 rungtynes ir užima priešpaskutinę vietą.

Kokios sankcijos bus taikomos šį kartą, ir ar jų sulauks visi klubo nariai, paaiškės šią savaitę.

M. Kuzminskas šį sezoną Ispanijos čempionate per rungtynes vidutiniškai pelno 9,7 taško ir renka po 9,3 naudingumo balo. Eurolygoje per rungtynes lietuvis vidutiniškai renka po 12,7 taško ir atkovoja po 12,8 kamuolio per 21 min.

Trumpa rungtynių apžvalga:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)