Kauniečiai bandys reabiliuotis savo žiūrovų akvaizdoje po apmaudžios nesėkmės LKL pirmenybių akistatoje su Utenos „Juventus“ (84:86).

Eurolygos čempionų titulą ginantys „Real“ krepšininkai šį sezoną rungtyniauja banguotai. Jie įnirtingai kovoja dėl teisės žaisti atkrintamosiose varžybose. F grupėje Pablo Laso auklėtiniai per devynis turus jau patyrė keturis pralaimėjimus ir su Maskvos srities „Chimki“ dalijasi 3-4 vietas. Praėjusioje dvikovoje „Real“ namie 87:96 neatsilaikė prieš Maskvos CSKA. „Žalgirio“ sąskaitoje – dvi pergalės.

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse „karališkasis“ klubas kauniečius įveikė nelengvai – 92:86. Ispanijos čempionai Eurolygoje užima antrąją vietą pagal pelnomus taškus (vid. 85,1), bet jų gynyba smarkiai šlubuoja. Oponentams „Real“ krepšininkai leidžia įmesti net po 82,53 taško – šioje statistikos kategorijoje antrojo etapo varžybose jie yra paskutiniai. Žalgiriečiai praleidžia 79,16 taško, tačiau per pastaruosius du mačus – tik po 72.

Madrido klube rezultatyviausiai žaidžia gynėjas Sergio Llullas. Jis renka 14,3 taško, atlieka po 5 rezultatyvius perdavimus. Aukštaūgis iš Meksikos Gustavo Ayonas pelno 12,5 taško, atkovoja 8,2 kamuolio. Naudingiausių „Top 16“ krepšininkų sąraše jis rikiuojasi trečias (21,9 balo). J. Mačiulis įmeta 5,1 taško. „Real“ ekipai negali padėti traumą besigydantis Rudy Fernandezas.

Madrido komanda ne itin įspūdingai žaidžia ir Ispanijos čempionate – dalijasi 3-4 pozicija su Vitorijos „Laboral Kutxa“ (18 pergalių, 4 pralaimėjimai).

„Žalgiris“ su „Real“ tarpusavyje nuo 2000 metų žais 14-tą kartą. Kauniečiai per tą laiką tik kartą parbloškė Madrido klubą. TOP-16 turnyre šios komandos akis į akį susitinka jau ketvirtus metus iš eilės.

Transliacijų tvarkaraštis:

Kovo 10 diena

20.55 val. „Cedevita“ – „Unicaja“
21.55 val. „Laboral Kutxa“ – „Chimki“
23.45 val. „Brose Baskets“ – „Olympiacos“

Kovo 11 diena

19.40 val. „Žalgiris“ – „Real“
21.40 val. „Barcelona“ – CSKA

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)